Igraju za sitniš: Najbolji na svijetu igra 'za kikiriki’! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 8

Igraju za sitniš: Najbolji na svijetu igra 'za kikiriki’!

Igraju za sitniš: Najbolji na svijetu igra 'za kikiriki’!
1

Novčana nagrada od 550.000 kuna svjetskom rukometnom prvaku 305 puta je manja nego Uefina pobjedniku nogometnog EP-a?!

VIDEO

Samo 200.000 američkih dolara, odnosno 1,1 milijun kuna, ukupni je nagradni fond Svjetskoga rukometnog prvenstva u Hrvatskoj. Pobjednik će dobiti oko 550.000, drugoplasirani 330.000, a brončani 220.000 kuna. IHF je definitivno jedan od “škrtijih” saveza - od tih 200.000 dolara osigurava samo pola, drugi dio nagradnog fonda puni domaćin, u ovom slučaju Hrvatski rukometni savez.  U usporedbi s nogometom, najpopularnijim momčadskim sportom, medalja u rukometu igračima donosi samo “sitniš”. Hrvatski nogometni savez je, primjerice, za četvrtfinale zadnjeg Europskoga nogometnog prvenstva zaradio oko 12,5 milijuna eura i taj novac dijelili su pola-pola između HNS-a i igrača. Potom su stručni stožer i igrači među sobom podijelili 6,25 milijuna eura u omjeru 80 posto reprezentativcima, a 20 posto izborniku, pomoćnicima, fizioterapeutima... Bilić Boysi milijune su među sobom dijelili nejednako: sukladno broju nastupa u kvalifikacijama i na četiri utakmice Eura.  Španjolci su za naslov nogometnih europskih prvaka od Uefe dobili 23 milijuna eura (168 milijuna kuna), čak milijun eura po igraču! Hrvatski rukometaši navodno će novac - osvoje li medalju - podijeliti svakom jednako.

KARABATIĆ NAJPLAĆENIJI SA 600.000 EURA
Najbolji rukometaši svijeta u klubovima zarađuju neusporedivo manje čak i od prosječnih nogometaša ili košarkaša. Ivano Balić, primjerice, u Zagrebu zaradi oko 350.000 eura na godinu, a u karijeri je osvojio svjetsko rukometno prvenstvo, olimpijsko zlato... Najbolje plaćeni rukometaš svijeta trenutačno je Nikola Karabatić. Francuza hrvatskih korijena, najboljeg igrača zadnjeg EP-a u Norveškoj, njemački Kiel plaća oko 600.000 eura po sezoni.

150 MILIJUNA KUNA
Čak sto milijuna eura, odnosno 730 milijuna kuna, ukupno će zaraditi pobjednik nogometne Lige prvaka. Samo od Uefe može zaraditi 21 milijun eura, odnosno oko 150 milijuna kuna.

200.000 KUNA
Dvoranski prvak HNL-a, Hajduk, zaradio je 200.000 kuna, malo manje od brončanog na rukometnom SP-u. Drugoplasirani Zadar zaradio je 100.000, a treći Dinamo 50.000 kuna.

7,3 MILIJUNA KUNA
Klub koji ove sezone osvoji europsku Ligu prvaka u hokeju zaradit će najmanje milijun i pol eura, a finalist pola milijuna eura. Ukupan nagradni fond natjecanja je oko deset milijuna eura.

450.000 KUNA
Tolika je otprilike ove godine bila nagrada za pobjednika i pobjednicu skijaške utrke Snježna kraljica na Sljemenu, samo 100.000 kuna manja nego čitavoj momčadi za rukometno zlato?!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore
TV U GRMLJE

VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore

Dva hrvatska navijača nisu mogla suzbiti bijes i nezadovoljstvo pa su se odlučila iskaliti na televizorima. Jedan je završio u grmlju, drugi u dvorištu. Oba s istom sudbinom