Obavijesti

Sport

Komentari 35

Igrica tvrdi: Šemper propada, a Vlašić i Majer postaju 'Modrići'

Igrica tvrdi: Šemper propada, a Vlašić i Majer postaju 'Modrići'
13

IGRICA SMATRA... Kako će Hrvatska napadati vrh Europe. Te 2022. će nas predvoditi današnje zvijezde u nastajanju. Za neke od njih igrica predviđa sjajnu budućnost, a neke je posve unazadila

VIDEO

Football Manager najutjecajnija je video igrica na svijetu, tvrde Englezi. Prije tri godine Sports Interactive, proizvođač igrice, potpisao je ugovor s jednom skauting firmom i njihove analitičke usluge koriste mnogi vrhunski klubovi. 

Taj konačan proizvod kombinira pretragu baze podataka Football Manager s arhivom video izvještaja i video zapisa pojedinog igrača.

Direktor MLS momčadi Colorado Rapids, Padraig Smith, služi se uslugama te vrste.

- Football Manager pokriva ogroman broj natjecanja kao i broj igrača. To nam daje pristup informacijama koje bismo inače jako teško pronašli i odlična je polazna točka.

Udruga nogometnih menadžera i sveučilište u Liverpoolu nude tečaj bivšim profesionalnim nogometašima koji žele postati treneri. U toj je edukaciji Football Manager važna je obrazovna poluga.

Jedan od učenika je bio i slavni igrač Manchester Uniteda, Ole Gunnar Solskjaer. 

Ova igrica se ne zaustavlja na imitaciji svijeta nogometa, nego doprinosi stvaranju tog svijeta i u njoj Hrvatska zadnjih godina posebno dobro kotira. U ponekoj igri znamo i osvojiti Europsko ili Svjetsko prvenstvo i gotovo uvijek imamo fantastične igrače. 

Sadašnjost našeg nogometa dobro je znana, posjedujemo niz fantastičnih igrača diljem Europe koji briljiraju u dresovima najvećih svjetskih klubova, a u ovoj ćemo prilici uzeti Football Manager kao 'dvogled' u budućnost. 

Zavirili smo u profile poznatih domaćih talenata i evo gdje ih FM vidi godinu dana uoči Eura 2024.. Neki će gotovo propasti, a Vatreni će ponovno imati igrače poput Luke Modrića...

Šemper zamrznut u vremenu

Po mnogima najtalentiraniji mladi hrvatski golman je Adrian Šemper. On je prošle sezone oscilirao na golu Dinama, da bi ga 'modri' potom poslali u Lokomotivu na posudbu i 'jedinicu' prepustili Dominiku Livakoviću.

I dok je Livi u ovoj našoj priči postao golman Fenerbahčea, Adrian se i dalje utapa u prosjeku... Treći je golman kluba, a nepoznata imena koja su ispred njega najbolje je da i ne napišemo.

Dinamo okupirao 'lijevog beka'

Dinamo je očito rezervirao poziciju lijevog beka u reprezentaciji. U stvarnosti je Josip Pivarić nedodirljiv, a igrica nalaže da će njegov posao preuzeti Borna Sosa. 

'Švabo' kao novi Srna

Na desnom beku FM 'garantira' Jeremyja Toljana. Igrač Hoffenheima vuče naše korijene, ali već godinama igra za mlade selekcije Njemačke. 

Andrija tapka u mjestu

Stvarnost kao da se donekle preslikala na igricu. Andrija Balić i dalje je u Udineseu i nije ništa posebno napredovao. Tko zna, možda se autori predomisle nakon njegovog debija i golčine na San Siru Interu.

Moča za ravnotežu

Čovjek za 'prljave poslove' u budućim Vatrenima trebao bi biti Ivan Močinić. Bivši kapetan Rijeke, danas igrač bečkog Rapida, stigao je do Lazija i djeluje kao vrlo pouzdan veznjak.

Čačićev miljenik postaje zvijezda

Zvijezda iz 'sjene' je današnji veznjak Lokomotive, Luka Ivanušec. Kod Ante Čačića je on već dugo vremena u bilježnicama, uostalom, debitirao je na China Cupu i zabio gol. Football Manager ga šalje u engleski Watford.

Lovro, novi Robi

Još jedan as Lokosa igra u Engleskoj. Lovro Majer djeluje impresivno, plemeniti veznjak briljantnog smisla za igru u 2023. tek se nameće u reprezentaciji. Majstor poput Robija Prosinečkog.

Pašalić i dalje u nemilosti Čačića

Mario Pašalić do 2023. će skupiti tek 12 nastupa za Hrvatsku. Iako je član respektabilne Valencije u ovoj fikciji, nije u najužim planovima izbornika Ante Čačića, koji i dalje vodi reprezentaciju.

Čovjek koji odlučuje utakmice

Igrač budućnosti je Josip Brekalo. Njega igrica pak vidi kao igrača Wolfsburga, a njegov profil izgleda sjajno. Krilo koje čini razliku.

Glavna faca nam igra u Meksiku

A zamislite samo ovo! Ante Ćorić ključan je igrač Hrvatske i igra za... Meksički Monterrey. Oko njega se vrti igra Vatrenih, a formu brusi igrajući na drugom kontinentu.

'Topnik' Niksi

Uvjerljivo najveća hrvatska zvijezda u Kataru bi trebao biti Nikola Vlašić. Današnja zvijezda splitskog Hajduka važna je karika londonskog Arsenala i ponajbolji je ofenzivac u Europi.

Imamo i novog Dudua

Novo Hajdukovo pojačanje, mladi riječki napadač Franko Kovačević, udarna je igla u naletu. Njega igrica vidi u Manchester Cityju i riječ je o golgeteru poput Davora Šukera i Eduarda da Silve. Zabija s lakoćom...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja