Obavijesti

Sport

Komentari 31

"Ilegalac" Belle nije nikada ni smio igrati u dresu Istre 1961

"Ilegalac" Belle nije nikada ni smio igrati u dresu Istre 1961
4

Henri Belle pravomoćnom presudom oslobođen je krivnje da je bez valjane radne dozvole boravio u Republici Hrvatskoj od 5. siječnja 2011. do 3. studenoga 2011.

VIDEO

Pravomoćnom presudom prekršajnog suda u Puli nogometaš Henri Belle oslobođen je krivnje da je bez valjane radne dozvole boravio u Republici Hrvatskoj od 5. siječnja 2011. do 3. studenoga 2011. godine te je krivnja prebačena na poslodavca - NK Istru 1961, za koju Belle nije smio ni nastupati.

Presuda pulskog prekršajnog suda za Henrija Bellea je samo mala satisfakcija za sve što mu se događalo u prošlosti, no ona bi u širem kontekstu i te kako mogla izazvati dosta potresa u hrvatskom nogometu i društvu općenito.

Naime, nejasno je kako je moguće da je Henri Belle, bez valjane vize, radne dozvole, prijavljenog boravišta i OIB-a boravio u Hrvatskoj, kako je sklopio ugovor s Istrom 1961 i igrao za njih gotovo godinu dana. Također je nejasno kako ga je NK Istra transferirala u Split, navodno za 180.000 eura odštete, kad Belle nije ni imao valjani ugovor s pulskim klubom. 

Na koncu, kako je moguće da Arbitražna komisija HNS-a još uvijek nije riješila ''slučaj Belle'', odnosno igračev zahtjev za raskid ugovora s Istrom, koji je HNS-u podnio u svibnju 2012. godine, a koji se očito ''zagubio'' u nekoj od ladica, čekajući da Belle ode u inozemstvo i da se cijeli slučaj riješi sam od sebe, odnosno padne u zaborav.

No Belle je iz Istre prešao u Split, koji je u međuvremenu riješio njegov status, pa se nakon pravomoćne presude iz Pule postavlja pitanje hoće li Istra snositi sankcije zbog toga što je u dvije sezone nastupala s igračem koji za njih nije imao pravo nastupa, kao i jesu li ta dva prvenstva regularna. 

Pitanje je i može li Split tražiti povrat novca koji je prilikom transfera Bellea platio Istri, jer su dovedeni u zabludu, odnosno, rečeno im je kako Belle ima valjani ugovor, te ne može prijeći u drugi klub bez odštete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju