Obavijesti

Sport

Komentari 5

Iličić kao Sneijder i Ronaldo: Vratio se nogometu s viškom kilograma i odmah zabio gol...

Iličić kao Sneijder i Ronaldo: Vratio se nogometu s viškom kilograma i odmah zabio gol...

Jako mi je drago što je Josip, bolje reći, publika jedva dočekala da opet vidi velemajstora, rekao je trener Maribora Damir Krznar, nakon što se 34-godišnji Josip Iličić vratio nogometu poslije problema s depresijom

VIDEO

Gotovo pun Ljudski vrt dočekao je Muru u prvenstvenoj utakmici. No nije Mura bila jedini razlog prepunih tribina već Josip Iliičić (34). Iz Maribora je 2010. otišao u Italiju, točnije u Palermo i u Serie A zadržao se 12 godina. 

- Jojo, dobrodošao kući - napisali su na stranicama mariborskog kluba, nakon što je poptisao trogodišnji ugovor. 

Iličić se vratio u Maribor za koji je igrao od srpnja do kraja kolovoza 2010. godine, zabivši četiri gola i tri asistencije u 11 utakmica. Brzo je postao miljenik Ljudskog vrta, a igre u tih 11 utakmica omogućile su mu transfer u Palermo, u kojem je također bio dobar do odlaska u Fiorentinu 2013. U Firenzi je bio četiri godine, a potom prelazi u Bergamo, gdje u Atalanti ostavlja najveći trag. 

Protiv Mure je ušao u 77. minuti, a onda pokazao koliko je velemajstor. Čak i s nekoliko kilograma viška, Josip je prvo sjajno asistirao za Baturinu, koji je promašio mrtvu šansu, da bi potom minijaturama prevario obranu Mure, izborio penal, a onda ga i zabio.

- Veseli nas sve povratak Josipa, koji je jedva dočekao da uđe u igru ili bolje reći publika je jedva dočekala da vidi velemajstora - rekao je trener Maribora Damir Krznar.

Ilićić je imao sjajnu karijeru no potom je pao u depresiju. Stigla je pandemija koronavirusa, u Bergamu je umrlo preko 4500 ljudi, što je strašno pogodilo Iličića te više nije bio isti. U Bergamu su danima vojnim kolima prevozili mrtva tijela. Bilo su to scene koje su pogodile svijet, ali Iličić se s njom nije mogao nositi. 

italian soccer Serie A match - Atalanta BC vs Torino FC

-  Očarao je Bergamo klasom. Magijom nas je natjerao da sanjamo na terenu i dirnuo nas osjećajnošću i ljudskošću. Četiri gola koja je zabio u Valenciji zauvijek će ostati portret prvaka Iličića, a plemenita gesta darivanja lopte te čarobne večeri bolnici Papa Giovanni XXIII u Bergamu portret čovjeka Josipa - napisali su u oproštajnom pismu iz Atalante

Prvi put psihički problemi javili su se nakon što mu je u Fiorentini umro suigrač Davide Astori. Kub mu je izašao u susret i dao mu slobodno tri mjeseca sa obitelji u Sloveniji. Vratio se i činilo se da je ozdravio, no pandemija ga je dotukla. Trener Gasperini i suigrači su mu pokušavali pomoći, ali spasa nije bilo. 

italian soccer Serie A match - Atalanta BC vs AS Roma

Odsutan duhom i emocijom, Iličić na terenu nije djelova sretno. U nekoliko utakmica nije imao snage ni volje igrati, pa se klub pravdao izmišljajući razna opravdanja. 

Depresija je ozbiljan poremećaj raspoloženja koji obilježavaju simptomi poput gubitka energije, apatije, beznađa, bespomoćnosti, tuge i gubitka interesa, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, depresija je po rasprostranjenosti četvrta bolest na svijetu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu