Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ima četiri olimpijska zlata i šest svjetskih naslova, pobijedio ga trkač koji je platio da se natječe

Ima četiri olimpijska zlata i šest svjetskih naslova, pobijedio ga trkač koji je platio da se natječe

'Kad se utrkujem uvijek želim biti najbolji i vjerujem da mogu pobijediti. Ali danas sam tu gdje jesam, izgleda da imam još dosta za raditi', rekao je Mo Farah (39)

Dodao je gas u posljednjih sto metara i slavodobitno utrčao u cilj. Podigao je ruke i pogledao iza sebe, a onda je tamo ugledao legendarnog Moa Faraha (39) čovjeka koji je za mnoge pojam atletičara. Mo je dobio pozivnicu za utrku na 10.000 metara u Londonu i stigao kao najveći favorit i zvijezda, a onda je završio - drugi.

Vitality London 10,000

Heroj dana bio je Ellis Cross (25) koji na pola radnog vremena radi u trgovini s atletskom opremom u Teddingtonu i to svojim 'ubojitim' sprintom u posljednjih sto metara gdje ga je ostavio za deset metara i s vremenom od 28 minuta i 40 sekundi napravio čudo i zabrinuo Faraha koji misli da je njegova ozbiljna karijera gotova.

Vitality London 10,000

- Kad se utrkujem uvijek želim biti najbolji i vjerujem da mogu pobijediti. Ali danas sam tu gdje jesam, izgleda da imam još dosta za raditi. Što se tiče ozbiljnog natjecanja, mislim da je to to. Iskren sam s vama, možda ću ići na igre Commonwealtha u Birmingham ovo ljeto, ali ako neću moći biti kompetitivan na Svjetskom prvenstvu, tamo neću ni ići - rekao je šesterostruki svjetski prvak i osvajač četiri zlata na Olimpijskim igrama.

Vitality London 10,000

Nekad je na 10.000 metara bez problema bio prvi s vremenom od 26 minuta i 46 sekundi, ali sad je bio dvije minute sporiji. Dok je njemu smrknulo, svanulo je spomenutom Ellisu koji je bio oduševljen

Vitality London 10,000

- Nitko ne zna tko sam, ja sam samo maleni klupski trkač. Nisam dobio elitni ulaz, odbili su moj zahtjev za pozivnicom. Morao sam platiti kotizaciju (op a. 330 kuna), spavati kod kuće pa se dići u šest ujutro kako bi stigao na vlak. U utrci su svi zazivali Moovo ime jer su ga znali, a nisu imali pojma tko sam ja - zaključio je Cross.

POGLEDAJTE VIDEO: URSA I GABUDIZATOR ZAPJEVALI