Sport

Komentari 5

Imaju li slabu točku? Dinart je objavio popis moćne Francuske

Imaju li slabu točku? Dinart je objavio popis moćne Francuske

Luka Karabatić je i dalje upitan za Euro, ali Dinart će ga čekati do posljednjeg trenutka. Francuzi su najtanji na poziciji lijevog vanjskog gdje će igrati Lagarde i Prandi...

Početak siječnja je oduvijek bio najteže razdoblje za izbornike francuske rukometne reprezentacije. Zašto? Pa pored svih tih rukometnih zvijezda, nekad Claude Onesta, a danas Didier Dinart, morali su izabrati samo 16 igrača. Tako je bilo Dinartu i uoči Eura u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Nekad vrhunski obrambeni igrač, a danas izbornik najveće rukometne sile u povijesti, je objavio popis igrača na koje će računati na Europskom prvenstvu koje počinje za tri dana. Dinart će na raspolaganju imati skoro sve zvijezde i najjače igrače, ali zato je imao milijun nedoumica oko toga koga sve staviti na popis. Toliko kvalitetnih igrača, ali neki će ipak Euro gledati na malim ekranima.

Jedan od njih je i iskusni golman Cyril Doumoulin čije mjesto je zauzeo Yann Genty (38) iz Chamberyja, a Dinart je odlučio pozvati i trećeg golmana. Riječ je o Wesleyju Pardinu iz PAUC-a.

Francuzi i ovaj put izgledaju moćno, ali daleko od onoga kako su prije izgledali. Širili su strah sa svake pozicije, a ovaj put se protivničke momčadi ipak mogu nadati nečemu. Na lijevom vanjskom su nekada ordinirali Daniel Narcisse, William Accambray, Jerome Fernandez, a na Euru će ih voditi mlađahni Elohim Prandi (22) kojem će ovo biti prvo veliko natjecanje i Romain Lagarde (22). Dakle, Dinart će se na lijevoj strani uzdati u mlade snage, a od poznatijih igrača je izvisio Barcelonin Timothey N'Guessan koji je ozlijeđen.

Igru sa srednjeg vanjskog opet će voditi jedan od najboljih igrača svih vremena Nikola Karabatić (35) koji je ipak već u godinama, a pomagat će mu Nicolas Claire i Melvyn Richardson, sin legendarnog Jacksona Richardsona. 

A što se tiče desne strane, e tu je tek prava elita sačinjena od topova, raketnih bacača i razarača! Tu su Dika Mem iz Barcelone, Adrien Dipanda iz Saint Raphaela i Nedim Remili iz PSG-a...

Na desnom krilu su već tradicionalno Luc Abalo i Valentin Porte, a na lijevom neuništivi Michael Guigou dok je na popisu i lijevi vanjski Mathieu Grebille (Montpellier) koji je upao umjesto ozlijeđenog Kentina Mahea.

Najveći izostanak Francuzi imaju na poziciji pivota gdje nema Luke Karabatića, ali Dinart se nada kako će se mlađi brat iz loze Karabatića ipak oporaviti do prvenstva. Ali na kružnom se svejedno nalazi prava elita. Tu je kapetan Cedric Sorhaindo (Barcelona), Ludovic Fabregas (Barcelona) i Nicolas Tournat (25) iz Nantesa.

Već godinama smo slušali silne priče kako Francuzi više nisu isti odlaskom igrača iz slavne Onestine generacije, ali oni su i dalje tu u vrhu. Možda ne moćni kao nekada, ali i dalje jedni od glavnih kandidata za naslov...

Najčitaniji članci