Obavijesti

Sport

Komentari 20

'Imali smo priliku iznenaditi Talijane, ali bili smo preumorni'

'Imali smo priliku iznenaditi Talijane, ali bili smo preumorni'
1

Odigrali smo pet utakmica u kratkom razdoblju, bili smo dosta umorni, možda je to i presudilo. Kada se sve zbroji nismo mi toliko lošiji od Italije, kazao je golman Jukić

VIDEO

U dvije utakmice Hrvatska je pokazala da smo sigurno u jednom segmentu igre napredovali, a to je igra s petim igračem u polju.

- To mnogima izgleda sporo, no cilj tog elementa igre i je da se umrtvi protivnika koji onda postaje nervozan. Mi smo na tome dosta radili. Moj pomoćnik Marinko Mavrović je to uvježbavao s momčadi. Kao što vidite odlično je to napravio. Protiv Talijana smo nerezonski samo odradili jednu situaciju u toj igri. Odmah su nas kaznili - kazao je Stanković.

Strijelac jedinog hrvatskog gola Jakov Grcić kazao je:

- Šteta, stvarno šteta. Imali smo veliku priliku iznenaditi jednu od najboljih reprezentacija na svijetu. Ipak, držali smo ih do kraja u neizvjesnosti, dobro su se namučili.

Vratar reprezentacije Ivo Jukić bio je ključna figura prolaska u drugi krug. Suprotno izbornikovom razmišljanju Jukić misli da je umor odigrao ključnu ulogu.

- Odigrali smo pet utakmica u kratkom razdoblju, bili smo dosta umorni, možda je to i presudilo. Kada se sve zbroji nismo mi toliko lošiji od Italije - kazao je Jukić.

Josip Suton o srazu s Talijanima je kazao:

- Nismo imali sreće na kraju, no ovo je fantastičan rezultat. Nadam se d aće nakon ovoga nas dolaziti gledati puno više ljudi na utakmice prvenstva. Bilo je sjajno biti dio ovog spektakla i prepune Arene.

Talijanski izbornik Roberto Menichelli pohvalio je učinak svog vratara Stefana Mammarelle, a također je istaknuo:

- Bila je to velika utakmica i zbog toga bih čestitao Mati Stankoviću. Ozračje u dvorani bilo je fantastično.

Novak: Treba vidjeti kakvi ćemo biti kad nismo pred svojim navijačima

Tihomir Novak, igrač Brodosplita, bio je važna karika u igri Mate Stankovića na Europskom prvenstvu u futsalu. Za Novaka su se već zainteresirali ozbiljni europski klubovi, a o svojim dojmovima na Euru će kazati:

- Malo smo proteklih dana bili pod dojmom praza od Rusije. No, u početku smo strepili za prolazak skupine. Ova generacija nikada nije bila na velikom natjecanju. Čini mi se da niti EP ne bi bio uspješan bez nas u završnici. Nisam očekivao da će navijači ovako dobro reagirati.

Kako ste zadovoljni svojim igrama?

- Znam da mogu puno bolje. Nisam spavao nakon utakmice s Rusima. S njima možemo igrati možda u ranijoj fazi turnira kada smo svježiji. Odigrali smo četiri utakmice u kratkom roku. Srce je htjelo, no noge nisu slušale. Nisam još našao pravi razlog zašto nismo pružili bolju igru u tako važnoj utakmici.

Koliko mi objektivno vrijedimo?

- Malu sjenu na uspjeh baca činjenica da smo domaćini i samim tim imali smo lakšu skupinu, bili smo nositelji, imali smo snažnu podršku navijača. Slažem se, treba vidjeti kako će ova momčad reagirati na prvom sljedećem velikom natjecanju. Možemo li se uopće kvalificirati. Ne mislim da smo mi nešto posebno bolja generacija od neke naše prethodne, bez obzira što smo otišli najdalje.

Novak je jedan od onih kojeg su navijači u Hrvatskoj navikli gledati kako rješava situacije jedna na jedan. To je na ovom prvenstvu izostalo.

- U hrvatskoj ligi nas nitko ne prisiljava da brzo rješavamo situacije. U našoj ligi imaš vremena namjestiti se i krenuti u dribling. Ovdje ti to protivnik ne dozvoljava.

Koliko će vam EP pomoći da se afirmirate na ozbiljnijoj razini?

- Važno bi bilo na nekoliko naših igrača ode u jake europske lige i da ta znanja prenese na našu reprezentaciju. Jedino tako se možemo nositi s najboljima.

Španjolski izbornik Jose Venancio Lopez kaže da bi vas htio u svojoj momčadi.

- Stvarno je to rekao!? To je najveći mogući kompliment koji može igrač dobiti.

Kako ste se snašli u Brodosplitu s obzirom da ste s kontinenta?

- Lijep je grad i odličan za život. No, iza mene je najlošija igračka polusezona otkako igram nogomet.

Kako ste zadovoljni načinom na koji su vas prihvatili suigrači?

- Ma sjajno je, no malo me zafrkaju s obzirom da sam ja iz Kutine, kao iz manje sredine. Pa mi kažu da sam sad došao u New York - uz smijeh je istaknuo Novak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta