Sport

Komentari 19

'Imam suprugu Meksikanku, ali sa sinčićem govorim hrvatski'

'Imam suprugu Meksikanku, ali sa sinčićem govorim hrvatski'

Ma mi smo svi fanovi nogometa iako smo mi viši antitalenti. Jednostavno, svi najviše volimo nogomet iako je bitno da se trči, govori Matej Ašanin, drugi najviši 'kauboj'

Ima 206 centimetara, ali ne, nije najviši u rukometnoj reprezentaciji. 

- Vekara (Josip Vekić) je tu, pa ne moram biti najveći, ha, ha - smijao se Matej Ašanin pokazujući prema svom suigraču iz PPD Zagreba u hodnicima hotela Panorame.

POGLEDAJTE VIDEO:

Potom se samo stvorio Moreno Car.

- Je li Vekić moj cimer? Ne, evo, on je.

Dakle, čak ni u klubu Zagrebov golman nije najviši. "Kratak" je četiri centimetra, a 200 i više još imaju Musa, Mamić, Šarac, Kuduz, Stepančić.... Košarka je vjerojatno prvi sport za razbibrigu na treninzima. Ili?

- Ma mi smo svi fanovi nogometa iako smo mi viši antitalenti. Jednostavno, svi najviše volimo nogomet iako je bitno da se trči.

Vama u opisu posla kao golmanu baš i nije trčanje, ali ranije je bilo.

- I ja sam počeo igrati na drugoj poziciji, ali onda me trener bacio na gol. Neka, ja volim taj adrenalin kada lopta ide prema meni ili ja prema njoj. Zaljubio sam se u rukomet, uvijek je nekako bio broj jedan. Mislim da sam dobro izabrao. Valjda, ha, ha, ha.

U Areni Zagreb odigrana je prijateljska rukometna utakmica između Hrvatske i Njemačke

Izabrali ste i mladi otići van, s 19 prvo u španjolski Ademar, zatim njemački Balingen i Firesenheim, pa u Portugal i Sporting. Lisabon je ostao u posebnom pamćenju.

- Osim što se taman počeo stvarati projekt i dolaziti zvučnija imena, tamo sam upoznao svoju suprugu, Meksikanku Belen Aguirre. Život je u Lisabonu bio prekrasan, kako za igrati, tako i za živjeti. Prekrasno iskustvo. Dobili smo i dijete, malog Liama, sve mi se poklopilo.

I hoće li sinčić govoriti španjolski ili hrvatski?

- Ja nastojim s njim na hrvatski, ali borba je sada, ha, ha. Vidjet ćemo. Sa suprugom se sporazumijevam na španjolskom i nadam se da će Liam propričati oba jezika. Što više, to bolje - pred kraj će vjerojatan Červarov izbor za Šeginog "pomoćnika".

- Uvijek se svi nadamo da ćemo ići na EP, meni bi to bilo prvo veliko natjecanje. Međutim, tu su Šunjić i Car koji su odlični golmani i bit će to velika borba. Privilegija je uopće biti tu i trenirati s njima, a kako će biti, odlučit će izbornik.

Najčitaniji članci