Sport

Komentari 3

Imamo dalmatinsko finale! Zadar u majstorici sredio Goricu

Imamo dalmatinsko finale! Zadar u majstorici sredio Goricu

Dominik Mavra je s 19 koševa i devet asistencija bio najbolji igrač Zadra. Justin Carter je ubacio 14 poena, Kodi Justice i Domagoj Vuković po 12, a Chinanu Onuaku 11

Košarkaši Zadra plasirali su se u finale doigravanja za prvaka Hrvatske pobijedivši Goricu s 85-68 (18-14, 24-16, 30-20, 13-18) u odlučujućoj utakmici polufinala odigranoj u nedjelju u SD "Krešimir Ćosić" u Zadru. 

Zadar će se za naslov prvaka boriti protiv Splita koji je u dvije polufinalne utakmice bio bolji od Cibone.

Finalna serija se igra na tri pobjede, a prva će utakmica biti odigrana u srijedu u Zadru.

Nakon minimalnog početnog vodstva Gorice i rezultatske ravnoteže koja je trajala do 18. minute (33-29), Zadar je u posljednje dvije minute druge i 90 sekundi treće četvrtine napravio 17-1 došao do 20 koševa prednosti (50-30) i prelomio utakmicu.

Dominik Mavra je s 19 koševa i devet asistencija bio najbolji igrač Zadra. Justin Carter je ubacio 14 poena, Kodi Justice i Domagoj Vuković po 12, a Chinanu Onuaku 11.

Strijelce Gorice predvodio je Karlo Uljarević s 14 koševa. Borna Kapusta je ubacio 13, a Lovro Mazalin 12 poena.

Zadar se u finale doigravanja vratio nakon osam godina, a Splićani su se posljednji put za prvaka Hrvatske borio 2008. kada im je u finalu također Zadar bio suparnik i slavio s 3-2. Zadrani su tada osvojili svoj drugi, ujedno i posljednji naslov prvaka Hrvatske, a Splićani su ostali na onom jednom naslovu osvojenom 2003. kad su u finalu svladali Cibonu predvođeni Dinom Rađom, Jurijem Zdovcom i Josipom Sesarom. U momčadi je tada bio i 18-godišnji Roko Ukić koji će pokušati sa 'žutima' pokušati osvojiti svoj drugi naslov prvaka.

Najčitaniji članci