Sport

Komentari 33

'Imamo mi puno golmana za Otok, ne samo Lovru Kalinića'

'Imamo mi puno golmana za Otok, ne samo Lovru Kalinića'

Lovre Kalinić može braniti bilo gdje, pa tako i u Aston Villi, smatra Ivan Katalinić, jedini Hrvat koji je branio u Premiershipu. Još jedan hajdukovac mogao bi na Otok

I ne samo Lovre Kalinić, puno bi naših golmana moglo braniti u Engleskoj jer tamo uopće nema tradicije dobrih golmana, kaže Ivan Katalinić.

Jedini je hrvatski golman koji je branio u Premiershipu. Tri i pol sezone igrao je za Southampton.

- Za golmana je ponekad važnije da ima sreću nego kvalitetu. Pletikosa je bio u Tottenhamu, ali nikad nije dobio priliku braniti u Premiershipu. Kvalitetu je imao, sreću nije. S druge strane, Subašić je otišao u Monaco na mala vrata, i postao jedan od najboljih golmana Francuske jer je, uz kvalitetu, imao i sreće - kaže Kate i naglašava:

- Kalinić ima odličnu građu za Premiership, svaki će napadač dva puta promisliti kad krene u duel s gromadom od dva metra i 100 kilograma. Sigurno da bi tim transferom riješio i mnoga životna pitanja te se u miru posvetio branjenju, što bi mu donijelo dodatnu sigurnost i mirnoću - smatra Katalinić.

A da može braniti bilo gdje dokazuje i ponuda Lazija od 3,5 milijuna eura, no Talijani bi ga doveli na ljeto, a tek bi ga onda i platili. Hajduk i Kalinićevi menadžeri ponudu su odbili, no Lazio se možda uozbilji.

Najčitaniji članci