Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Imamo potvrdu, Đokovića će u Zadru moći gledati i publika'

'Imamo potvrdu, Đokovića će u Zadru moći gledati i publika'
1

Novak je u ponedjeljak pred novinarima potvrdio da će u Beograd stići Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, koji je, pak, zasad jedini od ove trojke siguran za hrvatski dio Adria Toura

VIDEO

Četiri vikenda, četiri grada, osam tenisača... Adria Tour pod pokroviteljstvom i generalnom idejom prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića nešto je što je teniski svijet itekako trebao da se opet pokrene otkako ga je korona virus zaustavio još tamo početkom ožujka.

Đoković će u Beogradu, gdje će i krenuti serija 13. i 14. lipnja, Zadru (20./21. lipnja), Crnoj Gori (27./28. lipnja, Tivat?) i Banjoj Luci (3./4. srpnja) okupiti praktički svjetski "creme de la creme". Onaj hrvatski, Marin Čilić i Borna Ćorić, nastupit će sigurno u Zadru, a malo se toga još uvijek oko igračke postave zna osim da ni na jednom turniru neće biti ista.

Đoković će zaigrati na turniru u Zadru! Priprema se spektakl
Đoković će zaigrati na turniru u Zadru! Priprema se spektakl

- Hvala Marinu i Borni što su se odazvali pozivu da sudjeluju na Adria Touru i što su potpuno besplatno, i bez bilo kakvih drugih uvjeta, pristali da budu dio jednog ovakvog događaja. Riječ je o dvojici vrhunskih tenisača, ali i sjajnih momaka, što su pokazali i ovog puta. Obojicu dugo poznajem, privatno se družimo, poštujemo, učimo jedni od drugih. Drago mi je što će biti dio ovog događaja, u jednom pravom sportskom gradu, pred zadarskom publikom - rekao je Đoković.

- Marin je jedan od najboljih tenisača u povijesti kada je riječ o igračima s ovih prostora, osvojio je Grand Slam, toliko godina je u samom vrhu i izuzetno je kvalitetan. Pamtim mnoge naše dvoboje, ali još više prijateljstvo koje održavamo. Borna ima potencijal da bude među najboljih pet na svijetu i ja vjerujem da tako nešto može i ostvariti. Ćorić je veoma posvećen sportu, trudi se veliki je profesionalac, odlikuje ga izuzetna mentalna snaga, što je često presudan faktor na terenu. Trudim se često organizirati zajedničke treninge i drago mi je što ćemo se opet sresti u Zadru.

Novak je u ponedjeljak pred novinarima potvrdio da će u Beograd stići Dominic Thiem, Alexander Zverev i Grigor Dimitrov, koji je, pak, zasad jedini od ove trojke siguran za hrvatski dio Adria Toura. Pokušao je nagovoriti i Miloša Raonića i Stana Wawrinku, ali bezuspješno.

Đoković: Legenda Ivanišević bi mogao zaigrati na Adria Touru
Đoković: Legenda Ivanišević bi mogao zaigrati na Adria Touru

Srpski tenisač, također, jučer je izrazio nadu da će sve to moći uživo gledati i publika, a nje će, kako stvari stoje, u Zadru definitivno biti.

- Dobili smo potvrdu da će se moći popuniti polovica kapaciteta stadiona, ali nadamo se da će kroz mjesec dana moći i više - rekao je Goran Ivanišević za Narodni radio.

Zadar: Izgradnja teniskog terena na kojemu će se susreti Hrvatska i SAD u Davis Cupu

I Đokovićev trener mogao bi biti jedan od sudionika ovog putujućeg spektakla jer zamisao je da se u dvodnevne mečeve uključe teniske legende, ali i tenisačice.

- Svi prihodi od sponzora i TV prava idu u mnoge humanitarne organizacije uključujući u moju, a drugi će tenisači birati kojim će humanitarnim organizacijama donirati - dodao je Đoković.

- Mečevi će biti vrlo atraktivni jer iako se radi o humanitarnom turniru, potrudit ćemo se da publici pružimo natjecateljski tenis te sve ono što se od nas i očekuje. Zahvaljujem Hrvatskom teniskom savezu na suorganizaciji.

Igrat će se po "korona pravilima", tj. setovi će biti skraćeni na četiri gema i dva dobivena seta. Na programu će biti po dva jutarnja i po dva večernja meča.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca
EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama