Sport

Komentari 23

Imaš zaraženog igrača? OK, u Ligi prvaka gubiš s 3-0, a u Europskoj ligi ispadaš - odmah

Imaš zaraženog igrača? OK, u Ligi prvaka gubiš s 3-0, a u Europskoj ligi ispadaš - odmah

Krovna europska nogometna organizacija nakon raznih kritika dosjetila se nekoliko novih odredbi, koje bi se uvele u Ligu prvaka, Europsku ligu i natjecanja reprezentacija. Hoće li zaživjeti ostaje vidjeti

Pomalo bizarna pravila su na pomolu. Radi što uspješnijeg suzbijanja korona virusa Uefa želi uvesti nekoliko novih pravila za ovu sezonu (potencijalno i iduću ako se pandemija nastavi).

POGLEDAJTE VIDEO: Korona virus u Zagrebu

Tako se krovna europska nogometna organizacija nakon raznih kritika dosjetila nekoliko novih odredbi, koje bi se uvele u Ligu prvaka, Europsku ligu i natjecanja reprezentacija.

Dogodi li se da je u momčadi samo jedan igrač pozitivan na Covid-19, suparnik će dobiti utakmicu za zelenim stolom i pisat će mu se pobjeda od 3-0.

Ako do takve situacije dođe u dvobojima u kojima se igra samo jedna utakmica, za momčad koja ima zaraženog igrača automatski bi značilo da ispada iz natjecanja. Primjerice, Roma ili Manchester United imaju po zaraženog igrača i morat će prijevremeno napustiti natjecanje neovisno o rezultatu.

Igrači i stručno vodstvo klubova bit će više puta testirani uoči svake utakmice. Ovo su samo neki od Uefinih prijedloga, a hoće li proći ostaje vidjeti.

Nema sumnje kako se radi o pomalo bizarnim pravilima zbog kojih bi, ukoliko dođe do njihove primjene, ovo mogla postati povijesna sezona s... Nenadanim osvajačem Lige prvaka ili Europske lige.

Uefa je u petak objavila da, unatoč novom pooštravanju mjera zbog ponovnog razbuktavanja pandemije koronavirusa u Lisabonu, gdje bi se u kolovozu trebao igrati završni turnir Lige prvaka, nema razloga za plan B. 

- Trenutno nema razloga za plan B, prilagođavamo se - objavili su.

To znači da, za sada, završnica u Lige prvaka u Lisabonu i dalje stoji.

Najčitaniji članci