Obavijesti

Sport

Komentari 62

Inter od ''minus 2'' do remija protiv Napolija na San Paolu

Inter od ''minus 2'' do remija protiv Napolija na San Paolu
6

Gubila je momčad Roberta Mancinija do 72. minute utakmice 0-2, no do kraja je uspjela izjednačiti. Gol za 2-2 zabio je Icardi u 87. i to 'panenkom' s bijele točke

VIDEO

U derbiju 26. kola talijanskog prvenstva Napoli i Inter su na San Paolu odigrali 2-2, a zadovoljniji remijem svakako će biti gosti koji su do 72. minute gubili 0-2, a onda uspjeli izvući neriješen rezultat. Inter nije pobijedio u Napulju još od 1997. godine, a na slavlje će ipak još morati pričekati. 

Domaćini su napali od samog početka, a prvih 20 minuta gotovo da je u potpunosti proteklo u prilikama Gonzala Higuaina. Argentinac je prijetio u sedmoj s 20 metara iskosa, u 13. kada je bljesnuo ispred slovenskog golmana Samira Handanovića te u 21. kada je pokušao lobom s ruba šesnaesterca, ali Handanović je opet briljantno sačuvao vrata 'nerazzurra'. 

Marcelo Brozović započeo je utakmicu u sastavu gostiju i u 23. minuti pucao s ruba šesnaesterca, no otišla je njegova lopta nekoliko centimetara iznad prečke. Imao je hrvatski reprezentativac još nekoliko zapaženih trenutaka, no izašao je u 64. minuti kada je Roberto Mancini umjesto njega na travnjak poslao Hernanesa. U 32. minuti ponovno je pucao Higuain, no s nekih šest metara na ubačaj Mertensa uspio je promašiti praktički prazan gol. 

U drugom se poluvremenu nastavio pritisak domaćina koji je u 51. minuti konačno urodio plodom. Marek Hamšik odlično je reagirao glavom nakon ubačaja s desne strane, ostao je nečuvan i lakoćom loptu pospremio u mrežu glavom, na način na koji mu tu nije uspijevalo još od studenog 2012. godine. 

Nekih 12 minuta kasnije Gonzalo Higuain napokon je uspio zabiti. S ruba šesnaesterca savršeno precizno pogodio je gornji desni kut danas odličnog Handanovića. 

Međutim, nakon toga, Napoli kao da je krenuo čuvati prednost, a to im se i 'obilo o glavu'. U 72. minuti Rodrigo Palacio je sjajno pogodio niskom loptom, a 14. minuta kasnije Brazilac Buss Henrique dobio je drugi žuti karton zbog prekršaja u šesnaestercu, a s bijele točke precizan je Mauro Icardi, koji zabija 'panenkom'. 

Momčad Rafaela Beniteza propustila je tako približiti se drugoplasiranoj Romi na samo dva boda zaostatka, dok su igrači Roberta Mancinija dobili bitno samopouzdanje uoči gostovanja kod Wolfsburga u Europskoj ligi. 

Ivan Strinić odigrao je cijelu utakmicu za Napoli na lijevom beku, dok je Mateo Kovačić sve to odgledao s klupe za pričuve gostiju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu