Sport

Komentari 4

Invazija mrava na Wimbledonu: 'Želim igrati, a ne jesti insekte'

Invazija mrava na Wimbledonu: 'Želim igrati, a ne jesti insekte'

Ovo nije prvi put da su tereni Wimbledona bili krcati mravima, a to se događa kada nastupe velike vrućine pa mravi izađu na parenje. Na prošlogodišnjem Wimbledonu su i češće 'pravili društvo' tenisačima...

Današnji dan Wimbledona obilježila je kiša koja je svaki čas prekidala mečeve, no nije samo kiša kriva za prekid meča. U susretu drugog kola između Caroline Wozniacki i Ekaterine Makarove meč su prekinuli - leteći mravi. Makarova je na kraju došla do pobjede, a čini se da su joj u tome pomogli mravi koji su doslovno maltretirali dansku tenisačicu.

- Cijelo vrijeme mi lete oko glave i slijeću na ruke. Plaše me. Jel imate neki sprej da ih maknete? - žalila se Wozniacki sucu.

- Ovo je smiješno! Puna mi je kosa mravi. Želim igrati, a ne jesti insekte - ljuta je bila Dankinja, a sudac joj je samo nemoćno uzdizao ramenima.

Druga tenisačica svijeta uskoro je nastavila meč, no nije se uspjela boriti i s mravima i sa suparnicom te je na kraju izgubila 4-6 6-1 5-7.

Ovo nije prvi put da su tereni Wimbledona bili krcati mravima, a to se događa kada nastupe velike vrućine pa mravi izađu na parenje. Leteći insekti su i na prošlogodišnjem Wimbledonu bili veliki problem za tenisače, a najviše problema su zadali Tsongi i Bolleliju koji su se cijelo vrijeme mučili s letećim napastima.

Najčitaniji članci