Obavijesti

Sport

Komentari 79

Invazija Torcide na barokni grad koja podsjeća na 2001.: Evo gdje gledati Varaždin - Hajduk

Invazija Torcide na barokni grad koja podsjeća na 2001.: Evo gdje gledati Varaždin - Hajduk

Torcida je svoje karte odavno razgrabila za gostujuću tribinu, a krcate će biti i ostale s navijačima 'bilih' iz Varaždina i cijele Hrvatske. Ništa novo, uobičajeni prizor na utakmicama Hajduk koji puni stadione gdje god se pojavi

VIDEO

Utakmice protiv varaždinskog kluba u lijepom su sjećanju navijačima Hajduka. Čak triput u četiri sezone Hajduk je osvojio naslov nakon što je pobijedio Varteks u posljednjem kolu. Onaj najsvježiji primjer, ako se to uopće može tako i reći obzirom da je prošlo 19 godina, datira iz svibnja 2005. godine kada su Splićani osvojili posljednji naslov prvaka pobjedivši varaždinski klub na svome terenu. I godinu dana ranije srušili su na Poljudu Varteks i osvojili titulu, a 2001. godine to su napravili u Varaždinu. Slavili su 4-2, po dva gola zabili su Stanko Bubalo i Ivan Leko.

Pokretanje videa...

presica mislava karoglana uoči utakmice s varaždinom 11:57

Hajduk u domaćinskoj atmosferu u Varaždinu 

I upravo ta utakmica podsjeća navijače 'bilih' na ono što je na rasporedu danas u 15 sati. Tada se zabijelio Varaždin, tribine su bile krcate pristašama Hajduka, a ništa neće biti drugačije ni danas. Nova 'bila' invazija sprema se na barokni grad. Varaždin će u 24. kolu HNL-a ugostiti Hajduk na gotovo rasprodanom gradskom stadionu, a oni koji nisu uspjeli do svoje ulaznice, susret će moći pratiti na Max Sportu 1.

Varaždin: Livaja se za 30. rođendan počastio asistencijom u 2:1 pobjedi Hajduka nad Varaždinom

Torcida je svoje karte odavno razgrabila za gostujuću tribinu, a krcate će biti i ostale s navijačima 'bilih' iz Varaždina i cijele Hrvatske. Ništa novo, uobičajeni prizor na utakmicama Hajduk koji puni stadione gdje god se pojavi.

Splićani su opet u pozitivnom nizu nakon pobjeda protiv Slaven Belupa i Rudeša, ali posljednju pobjedu pokvarila je teška ozljeda Mihaela Žapera, a već od ranije nema Darija Melnjaka, Ferra i Ivana Perišića, za ovu utakmicu nije na raspolaganju ni Nikola Kalinić. Ipak, Varaždinci su im posljednjih godina postali redovna mušterija. U nizu su od osam pobjeda, a posljednji put su kiksali u prosincu 2020. godine kada su izgubili 4-2.  Uz takav niz, još kad se uzme velika kvaliteta koju Hajduk posjeduje, Josip Brekalo i Marko Livaja, domaćinska atmosfera... Nije ni čudo da su 'bili' ogromni favoriti i sve osim njihove pobjede bilo bi senzacija.

Varaždin: Livaja se za 30. rođendan počastio asistencijom u 2:1 pobjedi Hajduka nad Varaždinom

- Još od Varteksa je to tako, teže nadigravanju, svakome su ozbiljan takmac, vidjeli ste koliko je za vikend nedostajalo da osvoje bodove. Dosta je gore i naših igrača... Utrka je tijesna, mi moramo uzimati bodove, to je imperativ, pobijediti svaki put - rekao je Mislav Karoglan uoči utakmice, a trener Varaždina Nikola Šafarić kaže:

- Nije Hajduk Livaja niti je Livaja Hajduk. Imaju ogromnu širinu prema naprijed ove polusezone. Tu je Kalinić, Pukštas, Kleinheisler, Sahiti, a i Kalik se diže. Moramo biti vrlo koncentrirani protiv njih i čvrsti. Istrpjeti pod njihovim naletom, odnosno što duže loptu držati u svojem posjedu, jer ako dozvolimo da nas cijelo vrijeme napadaju nećemo se dobro provesti. No, igra protiv Dinama daje nam nadu da to možemo - kazao je Šafarić. Zanimljivo je kako će se ova dva kluba susresti i u utorak na Poljudu u četvrtfinalu Kupa. 

U drugoj utakmici subotnjeg programa Istra će na svome terenu ugostiti Rudeš od 17.10 sati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku