Obavijesti

Sport

Komentari 127

Ipak Chelsea: Kramarići su bili već na sastanku u Londonu...

Ipak Chelsea: Kramarići su bili već na sastanku u Londonu...
1

Mourinhov čovjek Michael Emenalo rekao je Kramarićima da je Jose između pet napadača izabrao baš Andreja. Njegove utakmice gledao je na videosnimkama...

VIDEO

Michael Emenalo nije bilo tko. Tehnički direktor, drugi čovjek Chelseaja, sjeo je prije dva tjedna za stol s Jožom, glavom obitelji Kramarić, u jednom londonskom restoranu.

Iz izvora bliskih obitelji Kramarić saznajemo kako je Rijekina napadača baš svaku utakmicu u posljednjih nekoliko mjeseci gledao Chelseajev skaut uživo, a Jose Mourinho je njegove europske utakmice gledao na videosnimkama. Prema našem izvoru, od petorice igrača koji su ušli u uži krug Mourinho je odabrao upravo Andreja Kramarića.

- Mourinho inzistira na tome da ja i Andrej zajedno dođemo u London. Već smo trebali otputovati - izjavio je Andrejev otac Joža Kramarić za T-portal.

Radi se o milijunima eura i Rijeci se žuri, ali ne i Kramarićima. Razmišljaju i važu ponude, najnovija je ona francuskog Lillea.

- Realna je opcija da, ako ne ode do Nove godine, ostane u Rijeci do ljeta - kaže predsjednik Damir Mišković.

Izglednije je da Kramarića ipak u sljedećoj godini nećemo gledati na hrvatskim travnjacima. Ponude stižu sa svih strana, osim Chelseaja, žele ga Juventus, dortmundska Borussia, Roma, Valencia, Lille, Tottenham, madridski Atletico, Leicester, Milan, Fiorentina... To su ponude koje dolaze u obzir, a kreću se između šest i deset milijuna eura.

- Ovo mi je najteža odluka u životu, imao sam već nekoliko neprospavanih noći - otkrio je nedavno Andrej.

Imat će ih još. Poziv Chelseaja i Mourinha gode svakome, pa tako i Andreju. No problem mu je što bi odmah otišao na posudbu u Vitesse, što bi za Andreja, tako smatraju u obitelji, ipak bio korak ispod u odnosu na Rijeku. I potom ne bi imali nikakvu garanciju da bi se vratio u Chelsea...

- Sigurno mu u Vitesseu neće biti nimalo lako, ali ako se tamo dokaže, vrata Chelseaja su mu otvorena - filozofija je Emenala.

Primjeri hrvatskih igrača u londonskom klubu ne idu mu u prilog. Prije četiri godine iz Intera je u Chelsea otišao golman Matej Delač, a od tada je bio na posudbi u Vitesseu, Dinamu iz Čeških Budjovica, Vitoriji Guimaraes, zaprešićkom Interu, Vojvodini, Sarajevu i Arlesu.

Stipe Perica je u NAC Bredi, a Mario Pašalić je u Elcheu. Koliko god im nije privlačna ideja odlaska na posudbu, zov Chelseaja ne izlazi im iz glave. Zbog toga su na čekanje stavili ponude koje su im dosad bile najprivlačnije, Atletica, Borussije, Juventusa i Tottenhama. Andrej je već razgovarao s Mandžukićem o Atleticu, nije isključeno da reprezentativni postanu i klupski suigrači. Bio je Kramarić već blizu dogovora s madridskim klubom.

- Ne bih imao ništa protiv da nastavim istim putem kao neko od mojih prethodnika - rekao je primajući nagradu za najboljeg igrača Prve HNL.

Istu nagradu davno je dobio Mandžukić. No Atletico je sad u drugom redu. Na pole positionu su Jose i Chelsea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu