Sport

Komentari 730

24sata uživo iz Melbournea: Ipak Đoxit! Novak je deportiran

24sata uživo iz Melbournea: Ipak Đoxit! Novak je deportiran

Gotovo je! Novak Đoković morat će napustiti Australiju. Deportirat će ga i ostat će bez nastupa na turniru koji je osvojio rekordnih devet puta. Suci saveznog suda jednoglasno su podržali odluku ministra

Novak Đoković bit će deportiran iz Australije! Tročlano sudsko vijeće Saveznog suda u Melbourneu na čelu sa sucem Jamesom Allsopom jednoglasno je podržalo odluku ministra Alexa Hawkea koji je odbio vizu Đokoviću iskoristivši svoju ovlast prema članku Zakona o migracijama. Tijek suđenja koje je trajalo u noćnim satima po našem vremenu mogli ste pratiti u našem lajv članku. 

24sata UŽIVO IZ MELBOURNEA: Deportacija Đokovića

Novak će sada morati napustiti Australiju i ostat će bez nastupa na Australian Openu koji je osvojio rekordnih devet puta i drugog pokušaja za osvajanjem rekordnog 21. Grand Slama!

<<< Ovdje pratite reakcije nakon Đokovićeve deportacije >>>

Kraj je to neviđene sage koja je punila naslovnice medija još od 5. siječnja kada je prvi reket svijeta sletio u Melbourne.

Pogledajte atmosferu ispred suda:

Ako ste propustili... 

Đoković je u Australiju stigao s medicinskim izuzećem od cijepljenja. Nakon toga su mu poništili vizu i smjestili ga u hotel s migrantima, neki od njih su tamo godinama. Đoković se žalio i sud je odlučio da mu vrate vizu. No australski ministar Alex Hawke odlučio je iskoristiti svoju ovlast prema članku Zakona o migracijama i Đokoviću je ponovno otkazana viza. Australske vlasti otvorile su nove istrage zbog nelogičnosti u potvrdama koje je Đoković priložio uz vizu.

PRATITE UŽIVO DEPORTACIJU NOVAKA ĐOKOVIĆA IZ AUSTRALIJE:

Priznao da je hodao zaražen

Njemački Spiegel je, kako smo pisali, otkrio da se neki datumi ne poklapaju i da su postojale dvije verzije istog PCR testa koji je Novak koristio za medicinsko izuzeće od cijepljenja. Isto tako, u aplikaciji za vizu stajalo je da Đoković nije putovao nigdje prije nego je došao u Australiju što nije točno, kasnije je priznao da je pogriješio jer je bio u Španjolskoj.

Više nema pravo žalbe

Isto tako, priznao je da je hodao okolo zaražen, s pozitivnim PCR testom koji mu je potvrdio kao izuzeće od cijepljenja. Priznao je da je dobio pozitivan test i onda dva dana kasnije snimao intervju s francuskim L'Equipom, iako je znao da je zaražen. Dan nakon pozitivnog testa družio se s djecom u Beogradu i dijelio trofeje, tvrdi da taj dan nije znao da mu je došao pozitivan test.

Najčitaniji članci