Obavijesti

Sport

Komentari 3

Napokon je pronašao bolid: Vettel prešao u Aston Martin

Napokon je pronašao bolid: Vettel prešao u Aston Martin

Ferrari nije ponudio Vettelu novi ugovor koji je najmlađi vozač formule koji je osvojio naslove četiri sezone zaredom dok je vozio za Red Bull. Sada odlazi iz Ferrarija...

VIDEO

Sebastian Vettel (33), četverostruki svjetski prvak prelazi u redove Aston Martina sljedeće sezone. Nijemac prelazi u momčad koja je tek promijenila svoje ime, dosad su se natjecali pod imenom Racing Point, a preuzeo ju je kanadski biznismen Stroll.

Ferrari nije ponudio Vettelu novi ugovor koji je najmlađi vozač formule koji je osvojio naslove četiri sezone zaredom dok je vozio za Red Bull. Iako je prelaskom u Ferrari uvijek bio među boljima, očito nije zadovoljio apetite Uprave te odlazi nakon 6 sezona provedenih u njihovom bolidu.

Na početku ga nitko nije htio, sve momčadi imale su posložele rostere za sljedeću sezonu, razmišljao je i o mirovini, no došla je ponuda koju je na koncu prihvatio.

VIDEO

- Impresioniran sam rezultatima koje je tim postigao ove godine i vjerujem da budućnost izgleda još svjetlije - izjavio je Vettel.

Aston Martin je povodom dolaska Vettela objavio kako je potpisivanje takvog vozača znak da momčad misli ozbiljno i da želi biti u samom vrhu Formule 1.

Italian Grand Prix

- Za mene je to nova avantura u stvarno legendarnoj organizaciji - rekao je Sebastien Vettel koji je preuzeo mjesto Sergija Pereza.

- Jako sam ponosan što ću voziti za momčad Aston Martin u sezoni 2021.

Direktor tima Otmar Szafnauer izjavio je da momčad vrlo zadovoljna zbog pojačanja.

- Sebastian je dokazani prvak i donosi pobjednički mentalitet koji odgovara našim ambicijama za budućnost Aston Martin F1 tima.

Momčad Racing Point ostvarila je odlične rezultate u 2020. godini, no zbog kontroverze oko kopiranja Mercedesovih sustava kočenja nekako sve to pada u drugi plan.

Prošlog mjeseca im je na 'kućnu adresu' stigla kazna od 15 bodova i 400.000 eura zbog ilegalnog kopiranja Mercedesovih sustava kočenja iz 2019. i korištenja na njihovom automobilu iz 2020. godine. Slučaj je doveo do pojašnjenja pravila za sljedeću sezonu koja imaju za cilj spriječiti da se takvo kopiranje automobila jednog tima od strane drugih ikad više ponovi.

Singapore Grand Prix

Podsjetimo, Sebastian Vettel jedan je od najuspješnijih vozača u povijesti F1. S 53 pobjede je jedan od najuspješnijih vozača, a bolji od njega su samo Michael Schumacher i Lewis Hamilton, a više naslova od njega imaju samo navedena dvojica i Argentinac Juan Manuel Fangio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao