Obavijesti

Sport

Komentari 25

Irska prva zabila pa se raspala: Sjajni Danci izborili SP 2018.!

Irska prva zabila pa se raspala: Sjajni Danci izborili SP 2018.!
1

Danska nogometna reprezentacija prolaskom kroz dodatne kvalifikacije postala je 30. selekcija i zadnja europska koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Rusiji

VIDEO

Danski nogometaši plasirali su se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji nakon što su u uzvratnom dvoboju europskih dokvalifikacija u Dublinu pobijedili Republiku Irsku s čak 5-1. U prvom dvoboju u Kopenhagenu nije bilo golova. 

U odličnoj utakmici pogotke su za Dance polučili Andreas Christensen (29) , Christian Erriksen (32, 63, 74) i Nicklas Bendtner (90pen), dok je za Irce zabio Shane Duffy (6).  Bila je to briljantna izvedba Danaca, unatoč činjenici da su vrlo rano primili gol. 

Irci su poveli već u prvom ozbiljnijem napadu u 6. minuti kada je branič Shane Duffy nadskočio vratara Schmeichela i glavom pogodio za erupciju oduševljenja na Aviva stadionu u Dublinu. Irski vratar Randolph obranio je potom opasne udarce Kvista (17) i Sista (18), a potom su uzvratili Murphy (22) i McClean (24) udarcima zamalo pored okvira vrata. U 29. minuti Danci su izjednačili nakon što je pomalo traljavi udarac Christensena pogodio vratnicu, a potom ju je nesretni irski branič Christie praktički ugurao u mrežu.

Danski šokantni preokret okončao je samo tri minute kasnije sjajni Eriksen koji je s vrha kaznenog prostora šalje loptu pod gredu. U drugom poluvremenu Irci su krenuli na sve ili ništa, a Danci su to znalački iskoristili.  U 63. minuti junak dvoboja Eriksen preciznim udarcem s 18 metara povećava na 3-1, a veznjak Tottenhama u 73. minuti još jednom zakucava loptu u irska vrata. U 90. minuti Bendtner iz kaznenog udarca postiže konačnih 5-1 za jedan od najtežih domaćih poraza Iraca u povijesti.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Danci su zadnji puta igrali na SP 2010, dok će Irci sada biti dugih 16 godina bez mundijala. 

Danska 30. momčad koja je izborila SP

Danska nogometna reprezentacija prolaskom kroz dodatne kvalifikacije postala je 30. selekcija i zadnja europska koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Rusiji od 14. lipnja do 15. srpnja.

Ranije je to od europskih reprezentacija uspjelo Hrvatskoj, Švedskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Engleskoj, Belgiji, Španjolskoj, Poljskoj, Islandu, Srbiji, Francuskoj i Portugalu, te naravno, domaćinu Rusiji. Afriku će predstavljati Senegal, Nigerija, Egipat, Maroko i Tunis, Južnu Ameriku Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, Aziju Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, a Sjevernu i Srednju Ameriku Meksiko, Kostarika i Panama. 

Preostala četiri putnika saznat ćemo nakon što se odigraju preostala dva uzvratna susreta dodatnih kvalifikacija. U srijedu igraju Australija i Honduras (prva utakmica 0-0), a u četvrtak Peru i Novi Zeland (prva utakmica 0-0).
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener