Obavijesti

Sport

Komentari 18

Islanđani: Pa lakše bi nam bilo igrati protiv Modrića i Rakitića

Islanđani: Pa lakše bi nam bilo igrati protiv Modrića i Rakitića
1

Dalić radi odličan posao, naš narod vjeruje kako ćemo biti svjetski prvaci, a vjerujemo kako će 'neutralni' navijači navijati za nas, kažu Islanđani uoči našeg duela u utorak

VIDEO

Dan uoči posljednje utakmice grupne faze Svjetskog prvenstva između Islanda Hrvatske, Islanđani su nakon podnevnog treninga održali press konferenciju:

- Mislim da tajna optimizma naših ljudi leži u genetici. To je kao i na Euroviziji, svake godine mislimo da ćemo pobijediti. Tako je i u nogometu, ako ne pobijedimo ovu utakmicu, mislimo kako ćemo pobijediti sljedeću. Svi su igrači spremni za sutrašnju utakmicu, uključujući i Gudmundsona, koji je danas trenirao bez problema - započeo je islandski izbornik Heimir Hallgrimsson.

Kada su u pitanju prednosti Hrvatske, Hallgrimsson kaže:

- Hrvatska je uvijek imala dobru povezanost. Njihovi igrači su sjajni u dodavanjima i povezivanju linija. Zlatko Dalić radi odličan posao i Hrvatska je puno bolja nego prije, u napadu imaju mnoštvo rješenja, pogotovo otkad Luka Modrić ima ofenzivniju ulogu. Međutim, pobijedili smo ih na Islandu i bili bolje osvojili grupu u koj smo igrali i to nam daje samopouzdanje.

- Pobijedili smo ih i zbog toga vjerujemo kako to možemo ponoviti. Sada smo pred zidom i odlučujemo o svojoj sudbini. Ako pobijedimo, ne trebamo se brinuti o ishodima druge utakmice - dodao je kapetan Aron Gunnarsson.

Hrvatska će protiv Islanda istrčati s promiješanim sastavom:

- Iako će to čudno zvučati, mislim da to za nas nije prednost, već otegotna okolnost jer je Hrvatska osigurala drugi krug i pitanje je koliko bi njihovi stožerni igrači bili motivirani za ovaj dvoboj. Ovako ćemo s druge strane imati igrače iz druge postave koji su motivirani i žele se dokazati prije drugog kruga. Međutim, ti igrači igraju u Realu, Interu i drugim velikim klubovima te je zbog toga glupo govoriti o prvoj i drugoj postavi - rekao je Hallgrimsson.

Za Island igraju i trojica igrača, koji su članovi Rostova, kluba na čijem se stadionu igra ovaj susret:

- Nadam se kako će nam to pomoći, pogotovo kada su u pitanju 'neutralni' navijači. Vjerujemo kako ćemo imati i njihovu podršku te da će nam to pružiti dodatnu snagu - kazao je Gunnarsson. 

Kako će Islanđani proslaviti eventualni prolazak skupine?

- Naš narod vjeruje kako ćemo biti svjetski prvaci. Ako prođemo skupinu, to će biti najveći uspjeh u našoj kratkoj povijesti i nadam se da ćemo našim navijačima donijeti razlog za slavlje - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske