Sport

Komentari 1

Ispala domaća heroina Barty! Protivnica joj se ohladila ledom i napravila strašan preokret

Ispala domaća heroina Barty! Protivnica joj se ohladila ledom i napravila strašan preokret

Bila sam malo van sebe. Izmjerili su mi tlak, ohladila sam se s ledom i to mi je pomoglo, otkrila je Muchova razlog velikog preokreta i prolaska u polufinale protiv Jennifer Brady. A u muško polufinale prošao je i Medvedev

Australian Open ostao je i bez prve tenisačice svijeta. Štoviše, domaće uzdanice, junakinje Ashleigh Barty koja je jurila prema polufinalu, ali onda negdje izgubila kompas kada ju je Čehinja Karolina Muchova doslovno počistila s terena za prvo Grand Slam polufinale u karijeri.

Četvrtfinalistica Wimbledona 2019. godine gubila je 1-6 i 0-2, ništa nije ukazivalo na mogući preokret dok nije pozvala medicinski time-out kako bi se zbrojila.

- Bila sam malo van sebe. Izmjerili su mi tlak, ohladila sam se s ledom i to mi je pomoglo - otkrila je Muchova razlog velikog preokreta i pobjede 1-6, 6-3, 6-2.

I to joj nije prvi put u Melbourneu. U prvom je kolu gubila 0-4 u prvom setu protiv Mertens i dobila ga 7-6, u drugom protiv Pliškove zaostajala je 0-5 što je pretvorila u 7-5.

Pitanje je što će prirediti za Jennifer Brady koja je također morala okretati meč nakon što je njena dobra prijateljica Jessica Pegula povela 6-4, pa do kraja uhvatila još tri gema (6-2. 6-1). Brady je ovo drugo polufinale Grand Slama u nizu nakon onog na US Openu.

- Nadam se da mi je to sada navika, kao i da će nova postati finala.

Takve još stvara Daniil Medvedev koji je bio u finalu US Opena 2019. i sada ga još Rafael Nadal ili Stefanos Tsitsipas dijele do novog. U ruskom derbiju Medvedev je ostavio Rubljeva bez šanse, završilo je 7-5, 6-3, 6-2.

- Mislim da mi je ovo jedan od najboljih mečeva unazad godinu dana - rekao je Medvedev nakon 19. pobjede zaredom.

Najčitaniji članci