Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ispravili zapisnik: Majer dobio žuti karton, Ivanušecu maknut

Ispravili zapisnik: Majer dobio žuti karton, Ivanušecu maknut

Na intervenciju 'modrih', žuti karton koji su suci nakon utakmice Slaven Belupa i Dinama (1-5) upisali Luki Ivanušecu trebao je dobiti Lovro Majer i propustiti susret s Rijekom, a sad je ta pogreška ispravljena

Sudac Mario Zebec u 40. minuti utakmice u Koprivnici (1-5) pokazao žuti karton Lovri Majeru zbog prekršaja nadomak kaznenog prostora Dinama. Odmah je bilo jasno da će Dinamova desetka zbog toga propustiti derbi s Rijekom na Rujevici. Naime, to mu je bio treći žuti karton.

Koprivnica: NK Slaven Belupo i GNK Dinamo u 14. kolu Prve HNL Lige

No, zapisnik je bio krivo sastavljen. Žuti karton je umjesto Lovri Majeru upisan drugom veznjaku, Luki Ivanušecu. Vidi se to i na na službenoj stranici Prve HNL, ali i na nekim drugim portalima i aplikacijama koje su specijalizirani za sportske rezultate.Nitko se na sastavljeni zapisnik nije žalio u roku od 48 sati. Dakle, Majer formalno imao pravo nastupa u nedjeljnom derbiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi kalendar Dinama

Pokretanje videa ...

Ipak, Dinamo se odlučio na gospodski potez i sve prijavio HNS-u. Iako je zakasnio s rokom na žalbu, u HNS-u su ispravili nepravdu. Ne sjećamo se kad smo nešto slično vidjeli, a pogotovo da klub čiji je igra uključen u cijelu priču sam reagira.

Dinamo je tražio da se ispoštuje činjenica kako je u Koprivnici ipak Lovro dobio žuti karton... Trener Zoran Mamić je tražio da se reagira i da se na propust upozori HNS što se i napravilo, a iz Dinama su odmah rekli kako Majer neće igrati protiv Rijeke bez obzira na sve.

Dinamo poput Juventusa i Man. Uniteda, za rekord im treba još 33 minute bez primljenog gola!
Dinamo poput Juventusa i Man. Uniteda, za rekord im treba još 33 minute bez primljenog gola!

Time su riješeni mogući tehnički problemi prije derbija te je sve spremno da Rijeka i Dinamo istrče u nedjelju, 13. prosinca, od 17 sati i 5 minuta na stadionu Rujevica.