Sport

Komentari 5

Ispravili zapisnik: Majer dobio žuti karton, Ivanušecu maknut

Ispravili zapisnik: Majer dobio žuti karton, Ivanušecu maknut

Na intervenciju 'modrih', žuti karton koji su suci nakon utakmice Slaven Belupa i Dinama (1-5) upisali Luki Ivanušecu trebao je dobiti Lovro Majer i propustiti susret s Rijekom, a sad je ta pogreška ispravljena

Sudac Mario Zebec u 40. minuti utakmice u Koprivnici (1-5) pokazao žuti karton Lovri Majeru zbog prekršaja nadomak kaznenog prostora Dinama. Odmah je bilo jasno da će Dinamova desetka zbog toga propustiti derbi s Rijekom na Rujevici. Naime, to mu je bio treći žuti karton.

No, zapisnik je bio krivo sastavljen. Žuti karton je umjesto Lovri Majeru upisan drugom veznjaku, Luki Ivanušecu. Vidi se to i na na službenoj stranici Prve HNL, ali i na nekim drugim portalima i aplikacijama koje su specijalizirani za sportske rezultate.Nitko se na sastavljeni zapisnik nije žalio u roku od 48 sati. Dakle, Majer formalno imao pravo nastupa u nedjeljnom derbiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi kalendar Dinama

Ipak, Dinamo se odlučio na gospodski potez i sve prijavio HNS-u. Iako je zakasnio s rokom na žalbu, u HNS-u su ispravili nepravdu. Ne sjećamo se kad smo nešto slično vidjeli, a pogotovo da klub čiji je igra uključen u cijelu priču sam reagira.

Dinamo je tražio da se ispoštuje činjenica kako je u Koprivnici ipak Lovro dobio žuti karton... Trener Zoran Mamić je tražio da se reagira i da se na propust upozori HNS što se i napravilo, a iz Dinama su odmah rekli kako Majer neće igrati protiv Rijeke bez obzira na sve.

Time su riješeni mogući tehnički problemi prije derbija te je sve spremno da Rijeka i Dinamo istrče u nedjelju, 13. prosinca, od 17 sati i 5 minuta na stadionu Rujevica.

Najčitaniji članci