Obavijesti

Sport

Komentari 12

Isti gard, isti sastav i tu nema upitnika, srušit ćemo Belgiju!

Isti gard, isti sastav i tu nema upitnika, srušit ćemo Belgiju!

Priča o krizi je pila naopako, moramo biti spremni za rat s ponajboljom reprezentacijom svijeta. Oni su drugi, a mi tek 12. na svijetu, kaže Dalić

VIDEO

Momčad koja pobjeđuje ne mijenja se i Zlatko Dalić trebao bi na okršaj s Belgijom poslati istu momčad koja je počela susret s Kanadom. Dakle, ispred Livakovića četvorka Juranović, Lovren, Gvardiol i Sosa, u vezi Modrić, Brozović i Kovačić, na bokovima Kramarić i Perišić te u napadu Livaja. Uz poneku dječju bolest na početku utakmice s Kanadom, momčad je većim dijelom susreta odigrala dobro, uvjerljivo pobijedila i s puno samopouzdanja čeka odlučujući susret za plasman u nokaut-fazu.

'Kad je Lukaku hodao prema meni, izgledao je kao Cro Cop'
'Kad je Lukaku hodao prema meni, izgledao je kao Cro Cop'

U danima koji su prethodili utakmici bilo je mnogo govora o problemima u reprezentaciji, o svađi i prepirkama. Sazvali su i izvanrednu konferenciju kako bi pokazali jedinstvo, no sve to izbornika Dalića nimalo nije zanimalo.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Canada

POGLEDAJTE VIDEO: Trening 'vatrenih'

Pokretanje videa...

Trening Vatrenih 00:40

- Kod nas je sve dobro i mirno i očekujemo da tako ostane što dulje - kazao je Dalić, koji od prvog dana natjecanja uporno ponavlja kako je Belgija brončana s prošlog Svjetskog prvenstva te kako je to momčad koja je pet godina u nizu na Fifinoj ljestvici držala prvu poziciju.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Morocco

- Velik je to suparnik i neće nas zavarati malo lošijom predstavom u zadnje dvije utakmice. Ova je utakmica važna i njima, ali mi imamo računicu. Iako nam je i bod dovoljan, nećemo igrati na bod nego na pobjedu, kao protiv Kanade. Nas neće zavarati priče iz stožera belgijske reprezentacije o problemima. Ako igrate protiv De Bruynea, Lukakua, Hazarda..., ne smije vas zavarati priča o krizi, to je pila naopako, mi moramo biti spremni za rat s jednom od najboljih reprezentacija na svijetu. Na koncu, oni su drugi, a mi tek 12. na svijetu - kazao je Dalić, koji je izjavom kako su ga svi koji su nastupili protiv Kanade zadovoljili potvrdio najave da bi mogao izvesti isti sastav.

Snimatelji pratili novog džokera 'vatrenih' prije ključnog susreta
Snimatelji pratili novog džokera 'vatrenih' prije ključnog susreta

Ključ utakmice bit će posjed lopte i sredina terena. Belgija igra u formaciji 3-4-3 a Hrvatska u formaciji 4-3-3 i pitanje prevage u sredini terena bit će ključno. Tko uzme posjed i sredinu, riješio je pola posla. Hrvatska tu ima itekako jake adute u trojcu Modrić - Kovačić - Brozović, a Belgija bi trebala imati igrača više. No zbog toga će Hrvatska na poduplanim bokovima imati više mogućnosti probijanja strana i dolaziti u završnicu s više igrača.

Drugi ključni detalj bit će zaustavljanje Lukakua.

- Mi se spremamo kao da će on početi utakmicu i da će se time mijenjati i njihov način igre. On će biti sidraš koji će primati loptu leđima okrenut golu, pokušavati je sačuvati i čekati da mu se priključe igrači iz veznog reda. To će biti njihov način igre, koji mi moramo osujetiti. Bit će teško, ako se s njim moramo hrvati, nemoguće će ga biti dobiti u duelu, prejak je. Ali pametno pokrivanje i sprečavanje protoka lopte bit će efikasno. On nije igrao puno ove sezone, ali je jak, težak, čvrst, dobar u duelu i bit će težak zadatak za naše stopere. Ako ga dobro blokiramo, riješit ćemo pola posla. Spremamo se za to - zaključio je Dalić. 

60,5% Prosječni posjed lopte Belgije na SP-u

Belgija je došla braniti broncu s jednom od najstarijih momčadi na SP-u. Mnogi kažu da je ova generacija prošla vrhunac, a mnogo je toga poremetila Lukakuova ozljeda. I loše ozračje u reprezentaciji... Roberto Martinez (49) je Španjolac na belgijskoj klupi od ljeta 2016. godine, preuzeo ju je nakon Eura u Francuskoj i pod njegovim je vodstvom Belgija pet godina bila prva na Fifinoj ljestvici.

56,5% Prosječni posjed lopte Hrvatske na SP-u

U obranu srebra Dalić je poveo osam igrača koji su bili u Rusiji prije četiri godine. ‘Vatreni’ u natjecateljskoj utakmici nisu pobijedili Belgiju od 2003., no za prolazak im je dovoljan i bod. Dalić je preuzeo reprezentaciju u gotovo bezizlaznoj situaciji na kraju kvalifikacija za SP 2018. i potom napravio najveće uspjehe u povijesti. Prvi vodi Hrvatsku na tri velika natjecanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova