Obavijesti

Sport

Komentari 61

Isti teren, nova teška ozljeda hajdukovca? U klubu strahuju da je Žaper izgubljen do jeseni

Isti teren, nova teška ozljeda hajdukovca? U klubu strahuju da je Žaper izgubljen do jeseni

Nakon Lovre Kalinića, kojemu je Kranjčevićeva oduzela Svjetsko prvenstvo u Katru, na istom je travnjaku, čini se, križni ligament u koljenu pokidao i veznjak Mihael Žaper u pobjedi nad Rudešom

VIDEO

Hajduk je pobijedio Rudeš 2-0 u Kranjčevićevoj i ostao za petama vodećoj Rijeci na dva boda, sedam ispred Dinama uz dvije utakmice više. No više od tri boda protiv fenjeraša pamtit će se nezgoda iz drugog poluvremena, kad je u jednom duelu tešku ozljedu koljena zadobio Mihael Žaper.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Rudeš - Hajduk 0-2

Pokretanje videa...

Rudeš - Hajduk 0-2 (sažetak) 01:38

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

To mu je treća, ujedno i najteža ozljeda ove sezone. Na početku sezone nije igrao za Osijek, oporavljao se nakon potpisa za Hajduk, a krajem prošle godine stradala mu je zadnja loža.

- Ne bih bio loš prorok, ali prognoze nisu dobre. Imali smo ovdje već jednom ozljedu Lovre Kalinića, nikad nisam komentirao teren, žao mi je igrača, i jednih i drugih i trećih - rekao je trener Mislav Karoglan.

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a

Ovaj put, strahuju u Hajduku, pokidao je ligamente koljena, što je na istom terenu prije 15 mjeseci prolazio Lovre Kalinić, a od nje se oporavljaju i Ivan Perišić i Dario Melnjak. Doista, u Hajduku muku muče s ozljedama koljena. Pokažu li se prvotne prognoze točnima, Žapera čeka pauza od najmanje sedam mjeseci, odnosno do početka jeseni.

Zagreb: Ozlijedio se Lovre Kalinić, u noslima iznesen s travnjaka

Hrgović: Dugo nisam igrao ovakve utakmice

Jedna od pozitivnih stvari za "bile" prvi je start mladog Šimuna Hrgovića na lijevom beku. Igrao je do 80. minute.

- Tvrda i teška utakmica, protivnik se zatvorio, uspjeli smo dobro odigrati. Nismo iskoristili prilike u prvom poluvremenu, ali smo na kraju zasluženo zabili dva gola i slavili. Razlika na juniorske dane? Osjetio sam je. Momčad me prihvatila, svi mi pomažu u prilagodbi. Drago mi je što ponovno igram s nekima od kolega iz juniorske momčadi, s njima se dobro razumijem. Šteta što Pukštas nije iskoristio moj ubačaj, ali bit će još takvih prilika - kazao je Vukovarac.

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a

Priznao je da nije mogao izdržati takav ritam do kraja.

- Umor je bio u pitanju, dugo nisam igrao ovakve utakmice. Izdržao sam 80 minuta i zadovoljan sam. Atmosfera? Svi znamo da je ovo kao da igramo kod kuće. Na svakom gostovanju naših navijača ima najviše i hvala im na tome. Treneru hvala jer jeruje u mene. Nadam se da sam opravdao njegovo povjerenje.

Kalik: Ovacije? Bit će da vole kad udaram

Anthony Kalik u zadnje je vrijeme počeo dobivati sve više prilika kod Mislava Karoglana. Nakon gola Slavenu, sad je doprinio asistencijom za vodeći gol glavom Marka Livaje.

- Odigrali smo dobru utakmicu, dominirali, mogli i ranije riješiti pitanje pobjednika. Imao sam dva zicera koja sam morao zabiti. Na kraju prvog poluvremena mogli smo imati veliku prednost, malo se mučili, ali na kraju došli do rezultata - rekao je Kalik.

Na poluvrijeme su otišli s 0-0, ali, kaže, nisu paničarili.

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a

- Promijenili smo mentalitet momčadi, to se vidi i kad treniramo jer na svakom treningu svi imaju veliku želju za pobjedom. To je nešto novo i dobro nam ide - kaže.

- Žaper? Jako kvalitetan igrač koji nam jako puno znači. Prvo Kalinić na ovom terenu, pa u prošloj utakmici s Lokomotivom Žaper, pa onda opet on. Šteta... Ovacije za mene? Nisam ih previše čuo, bit će da vole kad udaram i to... Cijeli fokus sad je na Varaždinu - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu