Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Istrčao 9.45: Gatlin uz 'malu' pomoć srušio Boltov rekord

Justin Gatlin napokon je 'skinuo' Boltov nestvarni svjetski rekord na 100 metara. No Amerikanac je imao jaki 'poguranac', ventilatore koji su mu puhali u leđa brzinom 32 km/h

Foto: youtube
4 komentara

Napokon je netko skinuo i vanzemaljca Usaina Bolta s vrha. Amerikanac Justin Gatlin istrčao je 100 metara za nestvarnih 9.45 sekundi što je 13 stotinki brže od svjetskog rekorda (9.58) Munje Bolta istrčanog na SP-u u Njemačkoj 2009. godine.

No mali problem za Gatlina je što je 'rekord' istrčao u japanskom televizijskom showu Kasupe. Amerikanac doista jest istrčao 9.45, no imao je snažan poguranac u leđa. Organizatori su iza njegovih leđa postavili moćan ventilator koji je puhao brizinom od 32 kilometra na sat i tako Gatlina 'otpuhao' do svjetskog rekorda koji naravno nikada neće biti priznat.

No kako god bilo, zabava Japanaca postala je hit na internetu, a možda i upozorenje za Bolta pred Olimpijske igre. Najbolje vrijeme Gatlina u karijeri bez pomoći vjetra na 100 metara je 9.74 sekunde. Iako je 9.45 istrčao 'nelegalno', Gatlin svakako posjeduje moć da zaprijeti Boltu bez obzira što su mu 34 na leđima. Ako ništa drugo, onda da barem 'pogura' Bolta do novog rekorda.

- Pobijedit ću ga, osvojit ću zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Vratit ćemo zlato u SAD, napravit ću turneju po SAD-u sa zlatom oko vrata - rekao je nedavno Gatlin.

Naši partneri pišu
Message