Obavijesti

Sport

Komentari 1

Nijemci uništili Dončića i ekipu, Srbija je razbila Dominikanu i ide na Litvu koja je šokirala SAD

Nijemci uništili Dončića i ekipu, Srbija je razbila Dominikanu i ide na Litvu koja je šokirala SAD

Italija je u petak pobijedila Srbiju sa 78-76 i time dovela Srbe u lošu poziciju uoči nokaut faze. Naime, Srbi pobjedom protiv Dominikanske Republike idu na pobjednika susreta Litve i favorita turnira, SAD-a

VIDEO

Košarkaška reprezentacija Srbije s uvjerljivih je 112-79 svladala izabranu vrstu Dominikanske Republike i na taj način osigurala plasman u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, u koje će ući kao drugoplasirana reprezentacija iz skupine I. 

Prvo mjesto u skupini osvojila je Italija zahvaljujući današnjoj pobjedi 73-57 nad Portorikom. Italija i Srbija su završile natjecanje u grupnoj fazi s učinkom 4-1, ali su Talijani osvojili prvo mjesto jer su u međusobnom dvoboju bili bolji od srpskih košarkaša. Portoriko je iz istog razloga, zbog pobjede u međusobnom dvoboju, završio na trećem mjestu, ispred Dominikanske Republike.

Srbija je imala šestoricu igrača s dvoznamenkastim brojem koševa, a predvodio ih je Bogdan Bogdanović s 20, dok su po 16 ubacili Vanja Marinković i Nikola Milutinov. Najbolji kod Dominikanaca bio je Karl-Anthony Towns s 25 poena.

Srbija će u četvrtfinalu igrati s pobjednikom skupine J, a to je Litva koja je senzacionalno pobijedila SAD 110-104 i nanijela Amerikancima prvi poraz na Mundobasketu.

Sjajnu su utakmicu odigrali izabranici Kazysa Maksvytisa, koji su već na kraju prve četvrtine imali prednost od 19 koševa (31-12), a potom još nekoliko puta vodili i s 21 razlike. Amerikanci su imali dvaput vodstvo na početku utakmice (2-0, 4-2), dok je ostatak dvoboja prošao u znaku litavskih košarkaša, iako su izabranici Stevea Kerra na početku treće četvrtine napravili 15-2 i došli na samo četiri koša zaostatka.

To je ujedno i najmanji zaostatak do kojeg su stigli. Posljednju priliku za preokret Amerikanci su dobili u samoj završnici, kad su presingom uspjeli u nekoliko navrata natjerati Litavce na pogrešna dodavanja. Jedno od takvih je bilo i pri vodstvu 108-104, koje je dalo priliku Amerikancima da pogođenom tricom dođu na samo poena zaostatka. No, lopta je ostala na obruču, a u protunapadu su Litavci položili za konačnih 110-104.

Litavski reprezentativci su otvorili utakmicu pogodivši prvih devet šutova za tricu, što im je dalo veliku prednost u prvom poluvremenu. No, kad ih je u nastavku stao šut, proradio je njihov skok. Imali su 43 skoka, od čega 18 napadačkih, a američka reprezentacija je uhvatila svega 27 odbijenih lopti.

Vaidas Kariniauskas zabio je 15, Mindaugas Kuzminskas 14 koševa, a kod SAD-a je najefikasniji bio Anthony Edwards s 35 koševa. Amerikanci će u borbu za polufinale s Taliijanima.

Njemačka pobijedila Sloveniju

Njemačka je u nedjelju u Okinawi u utakmici 2. kola skupine K pobijedila Sloveniju sa 100-71 (11-25, 27-9, 30-18, 32-19) i s prvog mjesta u skupini ide u četvrtfinale.

Njemačku je do pobjede predvodio Dennis Schroeder sa 24 poena, dok je najbolji strijelac Slovenije bio Luka Dončić sa 23 koša. 

Za košarkaše Slovenije ovo je prvi poraz na Svjetskom prvenstvu u Japanu i u četvrtfinale ide kao drugoplasirana reprezentacija u skupini.

U četvrtfinalu će Njemačka igrati protiv druge reprezentacije iz skupine L, a Slovenija protiv prvoplasirane. U toj je skupini Latvija danas svladala Brazil sa 104-84 i izborila četvrtfinale, a konačan poredak bit će poznat nakon utakmice Kanada - Španjolska.

Latvija se plasirala u četvrtfinale

Latvija se prvi put u povijesti plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u nedjelju u utakmici drugog kola skupine L u Džakarti pobijedila Brazil sa 104-84 (22-20, 23-22, 36-21, 23-21). 

Latviju je predvodio Andrejs Gražulis sa 24 koševa i pet asistencija, a Arturs Žagaras dodao je 17 ubačaja.   Kod Brazila najučinkovitiji je bio Bruno Caboclo sa 20 pogodaka i sedam skokova. 

Grupnu fazu Latvija je završila s četiri pobjede i jednim porazom, dok Brazil ima tri pobjede i dva poraza. Latvija je tako u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu izborila plasman u četvrtfinale u kojem će igrati ili protiv Slovenije ili protiv Njemačke.

Pobjede Crne Gore i Australije

Reprezentacija Crne Gore oprostila se od SP-a pobjedom 73-69 protiv Grčke. Nikola Vučević predvodio je Crnu Goru s 19 koševa i i sedam skokova. 

Slovenci i dalje stopostotni na SP-u, Brazil ušao u drugi krug
Slovenci i dalje stopostotni na SP-u, Brazil ušao u drugi krug

Ova je pobjeda Crnoj Gori donijela treće mjesto u skupini, što znači da će konačan plasman te reprezentacije biti negdje između devetog i 12. mjesta. U svakom slučaju, to će biti najbolje postignuće u povijesti košarkaške reprezentacije Crne Gore, kojoj je ovo drugi nastup na MundoBasketu.

Talijani šokirali Srbiju, Bogdan Bogdanović tricu gađao 1-13! SAD jedva preko Crne Gore...
Talijani šokirali Srbiju, Bogdan Bogdanović tricu gađao 1-13! SAD jedva preko Crne Gore...
Debitant na košarkaškom SP-u osigurao plasman na pariške OI
Debitant na košarkaškom SP-u osigurao plasman na pariške OI

Prvi je bio prije četiri godine, a tada je Crna Gora završila tek na 25. mjestu turnira. 

Od SP-a oprostila se i reprezentacija Australije, koja je sa 100-84 savladala Gruziju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'