Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ivan Klasnić: Ma ni bolest, a ni lažne afere me ne mogu slomiti

Ivan Klasnić: Ma ni bolest, a ni lažne afere me ne mogu slomiti
4

Morao je na transplantaciju bubrega, no pobijedio je opaku bolest i nastavio igrati. Dvaput se vraćao u reprezentaciju, u Engleskoj je bio lažno optužen za silovanje...

VIDEO

24sata: Je li vas iznenadio Bilićev poziv u reprezentaciju?

Naravno, nisam ga očekivao. Već sam imao isplanirano ljetovanje, rezervirao sam godišnji odmor, kad me izbornik nazvao. Nije me dugo bilo i pomirio sam se s tim da me nema u reprezentaciji, iako sam se uvijek nadao pozivu. A kad je poziv stigao, bio sam oduševljen. Naravno da sam došao i, nasreću, sve je ispalo super.

Momčad nam je sjajna, siguran sam da ćemo ići na Euro

24sata: Kako ste doživjeli utakmicu protiv Gruzije?

Bilo je teže nego što sam očekivao, pogotovo u prvom poluvremenu. Mučili smo se, a onda su nam zabili gol. Mislim da ni sami Gruzijci nisu mislili zabiti. Onda smo mi počeli forsirati, uvukla se nervoza, a gol te neće. Pogodili smo dvije stative i prečku, imali smo dobre šanse, ali lopta nikako nije htjela ući. Drago mi je što smo mi igrači koji smo ušli s klupe pokazali da se i na nas ubuduće može računati. Zadovoljan sam svojom igrom, iako nisam igrao previše.

24sata: Vjerujete li da ćete nakon ovoga opet dobiti poziv?

To ovisi samo o izborniku i o tome samo on odlučuje. Nije me bilo neko vrijeme, ali bilo mi je sjajno vratiti se u reprezentaciju. Nadam se da će me Bilić opet pozvati, ja sam za Hrvatsku uvijek spreman igrati, nije važno jesam li u drugom planu i počinjem li utakmicu na klupi. Naravno, da bi me pozvao, moram nešto i odigrati.

Sa zdravljem je sad sve u redu, ali ipak moram dobro paziti

24sata: Kakva vam se čini današnja reprezentacija?

Mislim da je vrlo dobra. Mladi dečki znaju igrati, imaju volje i vjerujem da se još neko vrijeme ne moramo brinuti za reprezentaciju.

24sata: Kakva vam je bila sezona?

Ma, kod mene uvijek nešto. Prvo sam bio ozlijeđen, pa nisam prošao pripreme, pa sam ispao iz prve momčadi. Razgovarao sam s trenerom, kaže da računa na mene. Nadam se da ću izboriti mjesto u prvoj momčadi.

24sata: Imali ste transplantaciju bubrega. Kako vam je zdravlje?

Sve je dobro, nemam nikakvih problema. U Engleskoj se dobro brinu za mene, a jednom mjesečno idem na preglede u Njemačku. Ne mogu se požaliti, nemam nikakav poseban tretman, zasad je sve u redu.

24sata: Krajem prošle sezone uhićeni ste zbog optužbe za silovanje. Kako ste prošli kroz sve to?

Nisam puno razmišljao o tome, isljučio sam se jer sam znao da nisam kriv. Ali sve je to bilo žalosno, pročulo se, a mediji su nešto takvo jedva dočekali. Najgore je što sam se morao opravdavati, a nisam bio kriv. Imao sam podršku obitelji, vjerovali su mi, ali i njima sam sve morao objašnjavati, svi su imali pitanja.

24sata: Transplantacija bubrega, lažna optužba za silovanje... Nije lako igrati pod takvim teretom?

Ma, jak sam ja, neću se lako slomiti. Uvijek sam imao volju za nogomet i to me je, uz obitelj, držalo. A nije mi bilo lako, bilo je vrlo teških trenutaka u mojoj karijeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger