Sport

Komentari 22

Ivana Habazin borit će se i za teško bolesnu "drugu majku"

Ivana Habazin borit će se i za teško bolesnu "drugu majku"

Složit ću je k'o stolicu! Ona samo laje i sramoti boks, sporto općenito, rekla je Ivana Habazin, koja se noćas (3.30, RTL) bori za svjetski naslov u supervelter kategoriji protiv neporažene Claresse Shields

U tri sata i 25 minuta iza ponoći Ivana Habazin (30) će u Atlantic Cityju napokon u ring sa Amerikankom Claressom Shields (24) koja joj je, nakon teškog incidenta zbog kojeg je njihov meč već odgođen, urlanjem i uvredama pokušala 'ući u glavu'.

- Ti si jeftina! Ja nisam pametna, a? Zašto? Je li to zato što sam crna? Išla sam na fakultet! - urlala je Shields unoseći se u lice Habazin koja je izbjegla incident i ostala poprilično suzdržana 'premda bi najrađe ošamarila Shields'.

Brat američke boksačice u listopadu je, prije prvotno dogovorene borbe u Flintu, napao Ivaninog trenera Bashira (71) udarivši ga s leđa i nanio mu teške ozljede. Ivana je u petak ipak dodatno najavila noćašnji sudar.

- Kad god otvori usta iz nje izlazi nepoštovanje prema protivnici i boksu. Ona je sramota za ženski boks i za ženski sport uopće. Ali mene ne može uplašiti sa tim svojim sra...ma - priča Ivana Habazin o Claressi Shields.

Amerikanka zasad ima savršeni skor, 9-0, a ako pobijedi Ivanu postat će svjetska rekorderka tj. nadmašiti uspjeh Ukrajinca Lomačenka pa postati svjetska prvakinja u tri težinske kategorije u samo deset borbi.

- Radujem se prigodi da vam pokažem kako će se zlostavljačica ponašati kad bude morala stvarno boksati protiv nekoga koga ne može zastrašiti. Inače, ona boksa kao amaterka! - pričala je Habazin koja dosad ima skor 20-3.

- Odlučila sam u mojoj domovini Hrvatskoj pokrenuti kampanju protiv 'bullyinga', a upravo je borba protiv nekoga tko stalno ide sa 'bullyingom' prava okolnost za i simbolični start te kampanje - najavila je Ivana Habazin.

Kada je Bashir zbog teških ozljeda morao na bolovanje Ivana je krenula u suradnju sa trenerom Steveom Upsherom Chambersom koji kaže:

- Iznenadilo me koliko je Ivana već dobra boksačica. Nije tu bilo puno posla, tek tu i tamo koja manja dorada. Nedostaje nam Bashir, ali Ivana će noćas šokirati boksački svijet, već od prve runde! - najavio je Upsher Chambers.

Naša se boksačica još dotakla načina na koji Shields sramoti ženski boks:

- Klasičan 'bully', ona je samo to i ništa više. A čim joj se netko suprotstavi složi se k'o stolica na sklapanje. E sad će joj se po prvi put netko suprotstaviti i u ringu. Ma ta samo laje, ali ne grize! - rekla je Ivana Habazin.

Za ovu se borbu pripremala u Zagrebu, kako bi bila bliže svojoj "drugoj majci". Ivana je, naime, u tinejdžerskoj dobi otišla od kuće jer se nije slagala s očuhom, nakon što joj je otac poginuo dok je bila mala. Došla je trenirati u Zagreb, pa ju je udomila obitelj Ratković i prihvatila kao svoju.

Njezina "druga mama" Daniela Ratković ovih dana vodi borbu s teškom bolešću i ova će pobjeda biti i za nju...

Borbu Ivane Habazin i Claresse Shields za svjetski naslov u supervelter kategoriji možete, u noći sa 10. na 11. siječnja, uživo gledati na RTL-u.

SAZNAJTE KOJI JE NAJDRAŽI I NAJTEŽI TRENUTAK U KARIJERI BOKSAČICE IVANE HABAZIN:

 

Najčitaniji članci