Obavijesti

Sport

Komentari 107

Hrvatica na tronu! Fantastična Ivana Habazin osvojila naslov!

Hrvatica na tronu! Fantastična Ivana Habazin osvojila naslov!
13

Ivana Habazin (28) svjetska je prvakinja po IBO verziji! Čudesna Ivana dominirala je protiv Gruzijke Elene Sikmašvili i slavila je prekidom u petoj rundi. Osvojila je pojas po IBO verziji u srednjoj kategoriji

VIDEO

Osjećam se super, ali iskreno, nisam baš zadovoljna. Trebalo mi je malo vremena da počnem boksati. Ovo je motivacija za dalje, moram biti još bolja. Ima vremena za obranu titule do kraja godine, rekla je Ivana Habazin (28) za RTL televiziju.

Fantastična hrvatska boksačica slavila je protiv Gruzijke Elene Sikmašvili prekidom u petoj rundi. Ivana je dominirala i bilo je samo pitanje vremena kad će sudac prekinuti meč, a to je bilo u petoj rundi nakon što trener gruzijske boksačice bacio ručnik.

- Bog je velik, ovo je veliki dan, jedna velika milost za mene, drago mi je da sam ustrajala na ovom putu - rekla je Ivana Habazin, diplomirana teologinja koja prije svake borbe ide na ispovijed, a onda i najavila veliki revanš.

- Možda sljedeće godine, ja protiv Cecilije Braekhus - rekla je 28-godišnja Hrvatica, koja je od Norvežanke, trenutno najdominantnije boksačice svijeta, izgubila 2014. godine kad nije uspjela ujediniti pojaseve.

Uoči ovog meča najavila je da će se povući iz boksa ako izgubi, ali mirovina će još malo pričekati. Do kraja godine Ivana bi trebala braniti titulu, zasad je samo poznato da će to biti protiv boksačice iz Južnoafričke Republike.

Ovo joj je bila 18. pobjeda u karijeri, ima samo tri poraza.

Ivana Habazin vs. Elena Sikmašvili

  • 5. RUNDA Idemo u petu rundu, polovica meča. Sjajna serija Ivane Habazin i kraj! Bacili su ručnik iz kuta gruzijske boksačice. Gotovo je, Ivana je svjetska prvakinja!
  • 4. RUNDA Četvrta runda, Ivana je nadmoćna, Gruzijka joj ne može ništa. Borba je na 10 rundi, Ivana zasad dominira i vodi po sudačkim karticama.
  • 3. RUNDA Idemo u treću, možda i posljednju rundu. Mogla bi to Ivana riješiti, Gruzijka je osjetila Ivanine udarce u drugoj rundi, još je uzdrmana. Opet nekoliko dobrih udaraca, dobit će Ivana i ovu rundu kod sudaca.
  • 2. RUNDA Počinje druga runda! Fantastičan desni direkt Ivane! Uzdrmalo je to Gruzijku. Miksa naša borkinja, sad je u kontragardu s desnom rukom naprijed. Odlična runda Ivane Habazin, Sikmašvili je uzdrmana novim udarcem. Odlična serija naše boksačice, ovo bi moglo brzo biti gotovo. No ne u ovoj rundi, kraj. Uvjerljiva runda za Ivanu.
  • 1. RUNDA Idemo u prvu rundu! Hrvatica Ivana Habazin protiv Gruzijke Elene Sikmašvili za IBO pojas! Borba je predviđena na 10 rundi po dvije minute. Ivana je nešto niža od Elene, ali je brža, agilnija, iskusnija. I to bi trebalo biti ključno u ovom meču. IBO pojas još nema svoju vlasnicu, imat će je za nekih 20 minuta. Odmah su krenule i jedna i druga, nema tu previše taktiziranja. Obje su u gardu s lijevom rukom naprijed. Sudac je upozorio Gruzijku koja je dvaput udarila Ivanu u potiljak, što se ne smije. Dobar desni direkt Ivane! I to nakon što je sama primila nezgodan udarac koju sekundu prije. Završila je prva runda, teško je reći tko je dobio ovu rundu, recimo da je neriješeno.
  • USKORO KREĆEMO Elena Sikmašvili je ušla u ring. Iza nje u crvenog ogrtaču stiže Ivana Habazin. U slučaju poraza bit će to vjerojatno kraj karijere za našu boksačicu, ali ako pobijedi, najvjerojatnije će ići na ujedinjenje pojaseva i revanš protiv najdominantnije boksačice svijeta, Norvežanke Cecilije Braekhus.
  • SJAJNA HRVATICA Ivana Habazin u profesionalnoj karijeri ima 17 pobjeda, ima tek tri poraza. Njezina večerašnja protivnica ima 10 pobjeda i pet poraza. Prije dvije godine izgubila je borbu za WBC naslov protiv Nikki Adler.
  • POBJEDA ILI KRAJ Ivana je bila svjetska prvakinja nakon što je u ožujku 2014. godine osvojila IBF pojas, nakon toga je izgubila od Norvežanke Cecilie Braekhus, najdominantnije boksačice današnjice, u meču koji je odlučivao o vlasnici IBF, WBA, WBC i WBO pojaseva. Nakon toga izgubila je i od Šveđanke Mikaele Lauren. Najavila je da će se oprostiti od boksa ako izgubi večerašnji meč.
  • 22:35 Očekujemo početak borbe između naše boksačice Ivane Habazin (28), bivše prvakinje svijeta i Gruzijke Elene Sikmašvili u Beču. Ulog je pojas IBO prvakinje svijeta u  srednjoj kategoriji. Borbu izravno prenosi RTL od 22.40 sati

Teologinja u ringu

Ivana je bila svjetska prvakinja nakon što je u ožujku 2014. godine osvojila IBF pojas, nakon toga je izgubila od Norvežanke Cecilie Braekhus, najdominantnije boksačice današnjice, u meču koji je odlučivao o vlasnici IBF, WBA, WBC i WBO pojaseva.

Nakon toga izgubila je i od Šveđanke Mikaele Lauren.

Imala je Ivana velikih problema sa štitnjačom što joj je otežavalo svakodnevni život, a posebno pripreme jer bi se uspuhala već nakon 10 minuta laganog spariranja.

Djevojka od nula dolara

O Ivani Habazin snimljen je i dokumentarac 'Djevojka od nula dolara', u kojem priča kako je, prepuštena sama sebi, bez pomoći države, došla do naslova u velteru. 

Čuli ste za holivudski film 'Djevojka od milijun dolara', koji je režirao slavni Clint Eastwood s Hillary Swank u glavnoj ulozi? E, Ivana je naša Hillary, samo što u filmu snimljenom po njoj ne završava tragično kao slavna glumica.

Nije predana samo boksu. Iako je on veliki dio njezina života, isto tako je i obrazovanje. Ivana je diplomirala teologiju, a uskoro završava i studij diplomacije. Upisala je i Pravni fakultet, a uz to je uspjela pobijediti i bolest štitnjače.    

Ivana, kao i većina vrhunskih sportaša, ima svoje rituale.

Prije svakog meča obavezno ide na ispovijed.

- Ne znam, osjećam se najsigurnije, to je moja snaga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao