Sport

Komentari 69

Ivanišević: Hrvati i Srbi su isti mentalitet, pričamo isti jezik... A Đoković je kao Real Madrid

Ivanišević: Hrvati i Srbi su isti mentalitet, pričamo isti jezik... A Đoković je kao Real Madrid

Malo smo radili na tehnici serviranja. Ima samopouzdanje i sada drugi servis ide 180 ili 190 km/h na važnu loptu. On želi biti zapamćen kao najbolji svih vremena. Želi oboriti sve rekorde, kaže Ivanišević

Drugi vikend Adria Toura, teniskog turnira kojeg je pokrenuo Novak Đoković, održat će se u Zadru. Zaigrat će i naši najbolji tenisači pa je direktor turnira u Zadru Goran Ivanišević iskoristio priliku poslati poruku svima u regiji.

POGLEDAJTE VIDEO: S 87 godina i dalje igra tenis

- Mi pričamo isti jezik, mentalitet nam je isti, a nekada smo bili i jedna zemlja. Sad smo se svi raštrkali. Ali u sportu nema mjesta za mržnju i ljubomoru. Puno je nogometaša koji igraju u istim klubovima pa se podržavaju. Tenis je individualni sport, ali opet je lijepo vidjeti kada dođeš na jedan veliki turnir, dvadeset Balkanaca u svlačionici, jedan drugoga podržavaju, treniraju. Kada igraju meč, tih sat, dva svatko hoće pobijedi, ali poslije su opet prijatelji. Sljedećeg dana opet treniraju, tako da ovo je odlična stvar i naravno da je sport jedini koji sve može približiti i ujediniti, da se odnosi postave na normalan nivo, kakav bi inače trebali biti - rekao je Ivanišević u razgovoru za Al Jazeeru Balkans.

Nije krio iznenađenje kada ga je Novak pozvao da mu bude trener, ali naglasio da se takav poziv ne odbija.

- To je isto kao da sam ja nogometni trener i zove me madridski Real. Odmah se kreće, i pješice ako treba. Novak Đoković se ne odbija. Ja sam navikao živjeti s pritiskom i bilo bi dosadno da je sve u redu. Što Novaka mogu naučiti? On je osoba koja stalno hoće napredovati. Stalno pričamo i gledamo kako možemo usavršiti njegovu igru. I zato su njih trojica Đoković, Nadal i Federer tu gdje jesu. Jer se ne boje učiti, žele napredovati. Prihvaćaju svaku sugestiju. U tom dijelu je jako zanimljivo i lako raditi. Naravno, i uvijek se može nešto poboljšati. Drugi servis mu je puno jači. Nisam mu ja rekao, hej serviraj 190 km/h drugi servis. Malo smo radili na toj tehnici. Ima samopouzdanje i sada servis ide 180 ili 190 km/h na važnu loptu. On želi biti zapamćen kao najbolji svih vremena. Želi oboriti sve rekorde - rekao je.

Osvajač Wimbledona uvjeren je da Đoković može uzeti sva četiri Grand Slama.

- Ne da je imao priliku, već će to i realizirati. Ja se iskreno nadam da će ova korona nestati. On je doveo svoje tijelo na jedan nivo kada mu je teško parirati, a njegov tenis u svim segmentima je bio sjajan. Mislim da je on jedini koji je mogao osvojiti kalendarski Grand Slam. Ovo je po mom mišljenju bila ta godina. Jedino je Roland Garros problem. Svi pričaju o Nadalu, ali ja sam se više bojao Dominica Thiema koji je nezgodniji tenisač. Nadal ne voli igrati protiv Novaka. Korona je usporila sve, ali sigurno on će rekorde srušiti. Jer je spreman i napaljen.

Najčitaniji članci