Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ivanišević i Rafter će igrati uzvrat u Australian Openu

Ivanišević i Rafter će igrati uzvrat u Australian Openu
1

Teniski zaljubljenici imat će na Australian Openu sljedeće godine priliku nanovo proživjeti jedan od najboljih trenutaka u povijesti bijelog sporta...

VIDEO

Australska teniska legenda Patrick Rafter i hrvatski teniski velikan Goran Ivanišević ponovno će stati jedan nasuprot drugoga na terenu i odigrati “uzvrat” finala 2001. godine iz All England Cluba u kojem je Ivanišević dohvatio naslov pobjednika na “svetoj travi” Wimbledona.
- Premda mi je poraz od Gorana nanio veliko razočaranje, bio sam sudionik sjajnoga meča čiju izvanrednu atmosferu nikada neću zaboraviti. Uistinu se radujem uzvratu na Australian Openu u siječnju, te se nadam da će rezultat ovoga puta biti u moju korist - kazao je poraženi finalist legendarnog meča koji je nakon 6-3, 3-6, 6-3, 2-6, 9-7 otišao na stranu hrvatskog tenisača.
Ivanišević je u trenucima najvećeg uspjeha karijere iza sebe već imao tri finala Wimbledona na kojeg je 2001. došao kao 125. tenisač ATP ljestvice s pozivnicom organizatora, dva mjeseca prije svog 30. rođendana.
“Borio se s ozljedom ramena i nepredvidljivim temperamentom u pobjedama protiv Carlosa Moye, Andyja Roddicka, Grega Rusedskog, Marata Safina i Tima Henmana nakon čega je zaigrao zbog kiše zakašnjeli finale u ponedjeljak”, podsjeća službena internetska stranica Australian Opena.
“Tisuće australskih i hrvatskih navijača čekale su satima za deset tisuća ulaznica koje obično nisu dostupne običnim teniskim navijačima, a potom stvorili atmosferu nikad prije viđenu na Wimbledonu. Povijesni meč u pet setova u kojem je Ivanišević svladao favoriziranog Raftera pamti se kao jedan od najboljih teniskih mečeva svih vremena”, dodaje se.
- Ne znam je li Wimbledon ikada prije svjedočio ovakvom nečemu. Ne znam niti hoće li ponovno. To je ono za što igramo, o tome se radi - kazao je tada Rafter.
Australac i Ivanišević zaigrat će na Rod Laver Areni u utorak 28. siječnja, te tako ponovno oživjeti “magični teniski trenutak”.
- Uzbuđen sam što će Rafter i Ivanišević predvoditi legende na Australian Openu 2010. Njihov finale iz 2001. bio je nezaboravan i bit će fantastično ponovno ga vidjeti u Melbourne Parku - kazao je direktor turnira Todd Woodbridge.
Na turniru seniora u Australiji nastupit će još Pat Cash, Mats Wilander, Guy Forget, Henri Leconte, Mansour Bahrami, te Todd Woodbridge i Mark Woodford.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići