Obavijesti

Sport

Komentari 71

Ivaniševićeva škola razbijanja: Kako slomiti reket u 4. koraka

Ivaniševićeva škola razbijanja: Kako slomiti reket u 4. koraka
1

Ako ste talentirani kao ja, onda možete razbiti reket na svakoj podlozi. Ja ga mogu razbiti i na vodi. To je moj reket i razbit ću ga ako želim, rekao je Goran Ivanišević

VIDEO

Gerry, što da ti kažem? Nemam više reketa, rekao je Goran Ivanišević glavnom sucu na Samsung Openu 2000. godine. 

Goran je igrao protiv Koreanca Hyung-Taik Leeja u drugom kolu. Kako nije imao više reketa, sudac je proglasio Koreanca pobjednikom.

- Ma mogao bih sad otići kupiti nove rekete za Božić, ali mislim da bih i njih polomio - dodao je Goran.

Legendarni osvajač Wimbledona iz 2001. godine prvi je tenisač na svijetu koji je morao predati jer nije imao više reketa.

Ivanišević je dao intervju za internetski portal The Tennis Space u kojem je objasnio kako u četiri koraka razbiti reket i pritom se ne osjećati loše. Goranova pravila postala su pravi hit.

Kako razbiti reket i u četiri koraka:

1. Razbijte ga slobodno, vaš je reket

Nema ništa loše u razbijanju reketa. Nikad nisam razumio one kojima smeta što drugi igrači lome rekete. Kad slomite reket, svi vam zvižde. Kao prvo, to je moj reket i ako ga želim razbiti, razbit ću ga, zaboraviti na to i iz torbe izvući novi. Ako ste talentirani kao ja, onda možete razbiti reket na svakoj podlozi. Ja ga mogu razbiti i na vodi.

2. Najgore je razbiti reket pa o tome razmišljati

Jedina stvar koja je loša kod razbijanja reketa je razmišljanje o tome nakon što ste ga već razbili. Ako previše razmišljate o tome, izgubit ćete nekoliko gemova, a možda i meč. Ako nakon razbijanja reketa ostanete mirni, onda možete, ako imate potrebu, slomiti i još jedan reket. 

3. Nikad nemojte razbiti baš sve rekete

Ja sam prvi igrač koji je izgubio meč jer je razbio sve rekete. Kad sam razbio posljednji reket bio sam jako sretan. Ali kad sam shvatio da više nemam niti jednog u torbi pomislio sam: "Sr...! Pa sad nemam s čim više igrati!" Osjećao sam se jako glupo. Učinio sam puno stvari u svojoj karijeri, ali ovo je jedna od onih koje nikome ne bih preporučio. Ako želite razbiti reket, budite sigurni da u torbi imate još barem sedam, osam komada...

4. Publika vam zviždi? Ignorirajte ih...

Zviždat će vam kad poželite razbiti reket, ali to su isti oni koji govore da je tenis dosadan sport i da u njemu nema posebnih igrača. No kad se pojavi neki tip koji će poremetiti sve, opet ne valja. Je... se odlučite! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima