Obavijesti

Sport

Komentari 15

Ivanković: Benrahou je bio ljutit kad je izlazio, a Hajduk može pobjeđivati i bez Marka Livaje

Ivanković: Benrahou je bio ljutit kad je izlazio, a Hajduk može pobjeđivati i bez Marka Livaje

Žao mi je što je Hajduk ispao iz utrke. Očito je neki dubinski problem bio ovdje. Očekivao sam da će biti trka u troje do kraja, rekao je trener Rudeša Davor Mladina

VIDEO

Nogometaši Hajduka lako su se obračunali s 'davljenikom' lige Rudešom. Splićani su u 32. kolu HNL-a slavili s uvjerljivih 5-1 u utakmici pred praznim Poljudom gdje se ukupno prijetilo čak 35 puta (25 Hajduk, 10 Rudeš) pa je rezultat lako mogao biti i veći da sjajan na golu gostiju nije bio Matej Marković.

Trener Hajduka Jure Ivanković mogao je biti prilično zadovoljan efikasnošću svoje momčadi. Obranom i nekim reakcijama ne toliko.

Kako ste doživjeli visoku pobjedu?

- Dobro smo ušli u utakmicu, bili smo motivirani, razigrani, željeli smo što prije postići gol. Stvorili smo dosta prilika, dosta je velika razlika u individualnoj kvaliteti, a i Rudeš je igrao otvoreno, i zbog toga smo stvarali dosta prilika.

Dali ste priliku petorici mladića, je li to put za iduću sezonu?

- Sigurno je to put za Hajduk kao klub, plan je da dajemo minutažu mladima do kraja, da steknu iskustva i da se vidi na koga se sve može računati.

Perišiću ste dali povjerenje poluvrijeme, on je svjetska klasa i svemirski brod za ovu ligu.

- Ide korak po korak, napreduje...

Kako ste vidjeli Pukštasa?

- Odličan, bio je u puno situacija, igra glavom, fantastična utakmica, osim kod tog nesretnog autogola. Drago mi je zbog njega, nije ga htio gol do sada, danas je odigrao jako dobro.

Pobijedili ste dvije utakmice zaredom bez Livaje, to je bilo nezamislivo!

- Marko je dodatna kvaliteta, ali imamo mi igrača koji mogu pobjeđivati i bez njega. Marko se vratio u trenažni proces, protiv Varaždina bi mogao participirati.

Koliko ste zadovoljni Benrahouom?

- Bio je razigran, nije zabio gol, ali dobili smo s njim ono što smo tražili. Bio je ljut kad je izlazio, stalo mu je... 

Koliko vama kao treneru znači ova visoka pobjeda?

- Znači nam svima u klubu, uvijek se očekuje da dobivamo i dominiramo, da bude lepršavo i efikasno. Kvaliteta suparnika je doprinjela ovome. Drago mi je, ali se sutra okrećemo Varaždinu. Raduje me da sam iz igrača uspio izvući maksimum, da su pronašli unutarnju motivaciju. Oni moraju gledati sebe, a ne suparnika u svakoj utakmici.

Možemo li ovakav Hajduk očekivati i pred gledateljima?

- Potrudit ćemo se. Žao mi je što ih nije bilo, priuštili smo im do sada puno gorkih trenutaka, nadam se da su uživali pred malim ekranima i da će nam dati što veću podršku u sljedećoj utakmici.

Trener Rudeša Davor Mladina postavio je napadačku momčad koja je, na koncu, teško nastradala.

- Odigrali smo relativno hrabru utakmicu, a bolja momčad je pobijedila. Stvorili smo neke šanse, ali kvaliteta Hajduka je presudila. Dosta smo se trudili, pokušali stvoriti šanse, ne mogu reći da smo častili Hajduk, već su oni to kvalitetom riješili. Naša orijentacija je na mlade igrače i priprema za sljedeću sezonu.

Je li vam žao što niste dobili priliku sjesti na klupu Hajduka?

- O tom potom, to se trebalo dogoditi ranije, uz neko obećanje nakon Balakova. Sretno Hajduku s nekim drugim trenerima.

Zbog čega Hajduk nije bio prvak?

- Ne bih volio držati predavanje. Žao mi je što je Hajduk ispao iz utrke. Očito je neki dubinski problem bio ovdje. Očekivao sam da će biti trka u troje do kraja. 

Kako ste motivirali igrače za ovu utakmicu?

- Teško, ali nije bilo lako ni Hajduku. Ispali smo, a moramo igrati. Mladi momci su željni dokazivanja - zaključio je Mladina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante