Obavijesti

Sport

Komentari 33

Ivanović, Ampem & Obregon... Rijeka je sve bolja, a Frigan bi lako mogao u New York City FC

Ivanović, Ampem & Obregon... Rijeka je sve bolja, a Frigan bi lako mogao u New York City FC
4

Najbolji strijelac 'bijelih' sve je bliže odlasku preko Atlantika, Franjo Ivanović definitivno je veliko pojačanje, a Jakirovićeva Rijeka polako poprima one sjajne obrise iz prošlog proljeća

VIDEO

Dva poluvremena, opet dvije različite momčadi u prvih i drugih 45 minuta, noge teške od žestokih priprema i... Pobjeda Rijeke. Protivnik je bio slovenski prvoligaš Bravo, a 'bijeli' 100% zasluženo trijumfirali nakon apsolutne dominacije protiv ljubljanske momčadi.

VIDEO: Tuča u Kranjskoj Gori

Pokretanje videa...

rijeka snijeg 00:32

Rijeka - Bravo 3-0

Kranjska Gora - igralište Čičare. Gledatelja: zatvoreno za javnost. Sudac: Andrej Žnidaršič. Pomoćnici: Uroš Beton i Matej Žunič (svi Kranj).

Strijelci: 1-0 Obregon (39'), 2-0 Ivanović (51' - 11m), 3-0 Prince (65' - 11m).

Rijeka: Labrović - Bogojević, Krešić, Dujmović, Čabraja - Lepinjica, Selahi - Grgić, Janković, Goda - Obregon (2. poluvrijeme: Zlomislić, Todorović - Veiga, Smolčić, Agić, Vukčević - Banda, Petrovič - Prince, Liber, Ivanović - Gajzler). Trener: Sergej Jakirović.

Bravo: Orbanić, Kavčič, Vodeb, Katinić, Šoanring, Stanković, G.Trdin, Selan, Hribar, Štor, Potplatnik (još su igrali: Cverle, Hovnik, K.Trdin, Štravs, Ivanšek, Maher, Puconja, Porić, Zavnik, Al Rashdi, Fink, Vekić). Trener: Aleš Arnol.

Frigan u New York?

Matija Frigan, Veldin Hodža i Niko Galešić suigračima se priključuju sutra predvečer, mladi su reprezentativci dobili malo odmora nakon igranja za Hrvatsku na U-21 Euru pa od ponedjeljka nastavljaju pripreme s ostatkom momčadi.

No Frigan bi vrlo lako mogao vrlo kratko ostati s 'bijelima' jer pregovori Rijeke i uglednog MLS kluba New York City FC sve su ozbiljniji, a Amerikanci zasad najspremniji platiti koliko Damir Mišković traži. Rijeka je već plasirala igrača u NY City, u ožujku 2019. tamo je prodan Brazilac Heber.

Mišković za 24sata: HNS će platiti štetu s finala Kupa, a Frigan neće nigdje ispod cijene
Mišković za 24sata: HNS će platiti štetu s finala Kupa, a Frigan neće nigdje ispod cijene

Igralo se po prohladnom vremenu i jakoj kranjskoj kiši, a trener Sergej Jakirović najavio je kako će Rijeka u ovu utakmicu ući puna umora zbog najnapornijeg dijela priprema te na travnjak u prvom poluvremenu poslao momčad koja više nikad neće igrati zajedno u ovom sastavu.

Labrović opet na golu

Kapetan i A-reprezentativac Labrović opet na golu (i za njega stižu sve brojnije i ozbiljnije ponude iz inozemstva), Krešić i Dujmović na stoperima, Grgić i Goda na 'krilima', a Obregon u napadu. Pašalić nije bio u zapisniku.

Pripreme su još u fazi kad se isprobavaju brojne varijante, momčadske i individualne, a Profa Jakir svoje igrače 'muči' kondicijskim dijelom priče kako bi bili spremni i puni snage kada krenu službene utakmice (HNL počinje 22. srpnja, a pet dana kasnije već se počinje i s europskim ispitima u Konferencijskoj ligi).

Jakirović: Igrači umorni? Ma bit će još umorniji! Nema popusta
Jakirović: Igrači umorni? Ma bit će još umorniji! Nema popusta

Bravo je prošlu sezonu završio na osmom mjestu slovenske Telemach Prve lige i ne radi se o momčadi iz vrha nogometa u 'deželi', ali kad su pripreme u pitanju onda su te činjenice najčešće nebitne, a daleko je važnije u koliko šarenim sastavima i s koliko napornih treninga iza sebe momčadi istrčavaju na pripremne utakmice.

Ivanović je - pojačanje!

Ovo su najzanimljiviji trenuci utakmice u kojoj je Bravo bio koliko-toliko ravnopravan prvih desetak minuta, a onda je potopljen riječkim napadima i golovima.

2' Grgić ubacio, Ljubljančani u zadnji tren izbili loptu ispred Obregona koji ju je čekao sam na 5-6 metara ispred praznog gola

7' prva prijetnja Brava, Stanković pokušava slijeva, lopta ide pored desne Labrovićeve vratnice

13' ubačaj Grgića, Bruno Goda u jako dobroj situaciji, ali glavom puca pored gola

23' slobodnjak Gode zdesna, a vratar Orbanić u padu, na petercu izbacuje loptu ispred riječkog Kolumbijca, Jorgea Obregona

32' Rijeka jako opasna nakon kornera, lopta sijeva... Preko gola

37' Gašper Trdin trese gredu nakon kornera

38' Grgić gađa u desne rašlje, Orbanić fantastično brani i vadi loptu iz svojih 'devedeset'

39' 1-0 OBREGON Banda asistira, a Jorge bježi čuvaru i s 15 metara zdesna pogađa suprotni donji kut

51' 2-0 IVANOVIĆ penal nakon prekršaja koji je pretrpio Franjo Ivanović pa sam izveo kazneni udarac i pogodio donji desni kut

65' 3-0 PRINCE prekršaj na Liberu, Prince Ampem gađa i pogađa isto mjesto kao Ivanović 15 minuta ranije

Sljedeća provjera za Riječane je na rasporedu u utorak 4. srpnja kada će 'bijeli' u Kranjskoj Gori odmjeriti snage s beogradskim Čukaričkim, trećom momčadi srpske lige (završili sezonu ispred Partizana), a na klupi im sjedi nekadašnji Rijekin veznjak - Dušan Kerkez koji je s Rijekom 2006. i osvojio kup Hrvatske.

Pavlović otišao, stiže Ivančić

Inače Rijeka je danas objavila kako Luka Pavlović više nije voditelj klupske Škole nogometa. Pavlović je na toj funkciji prije godinu dana naslijedio aktualnog trenera Orijenta, Fausta Budicina, a HNK Rijeka će za novog šefa svoje akademije najvjerojatnije imenovati klupsku legendu - Mladena Ivančića.

 

Rijeka je u gostima na Šubićevcu pobjedila Šibenik 1:0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union