Obavijesti

Sport

Komentari 39

Skupština odlučila: Boja u grbu Hajduka nije modra, nego plava

Skupština odlučila: Boja u grbu Hajduka nije modra, nego plava
1

Osim promjene naziva boje u Hajdukovu grbu, povećane su i ovlasti predsjednika uprave Hajduka Ivana Kosa, ali i jednoglasno su izabrana dva nova člana NO-a...

VIDEO

Na jutros održanoj Glavnoj skupštini Hajduka izglasana su dva nova člana Nadzornog odbora – Marko Erceg i Antonio Kuzmanić – te izmjene statuta koje predsjedniku uprave Ivanu Kosu daju puno veće ovlasti, a provedene su i neke 'kozmetičke promjene', poput izmjene naziva boje u statutu kluba, u kojem je do sada stajalo da je boja Hajdukovog grba 'modra', a sada se to mijenja u 'plava'. 

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:13

Do sada je predsjednik uprave Hajduka morao tražiti suglasnost Nadzornog odbora za sve odluke koje su veće od 500.000 kuna i duže od 18 mjeseci, što je umnogome ograničavalo njegov rad i operativnost. Sada se ovlasti predsjednika povećavaju na iznos od 1.5 milijuna kuna i dužinu od tri godine, što primjerice znači da može bez traženja suglasnosti od Nadzornog odbora dogovarati i potpisivati ugovore s igračima vrijednosti do 200.000 eura i do tri godine. 

- Ideja promjene statuta je da se može brže i efikasnije donositi odluke i efikasnije raditi u prijelaznim rokovima, tako da vjerujem da će nam to olakšati posao - kazao je Kos, koji je danas proslavio i 35. rođendan.

Operativniji bi trebao postati i Nadzorni odbor, koji je danas dobio dva nova člana. To su izvanredni profesor kineziologije Marko Erceg i magistar ekonomije Antonio Kuzmanić, dvojac koji je na prethodnim izborima za NO ostao 'ispod crte'.

- Stavljam se na dispoziciju i nastojat ću zadnju kap znoja i krvi dati za Hajduk, koji je meni posebna emocija - kazao je Erceg, dok je Kuzmanić i stvarno pustio suzu tijekom govora, jer se prisjetio gubitka voljene osobe, ali i poruke majke da se unatoč tome ipak kandidira za NO Hajdka, jer je to ono što želi.

Obojica su jednoglasno izabrani od strane vlasnika 432.555 dionica, odnosno 80.64% udjela u vlasništvu Hajduka. Skupština je potrajala 45 minuta, a na njoj ipak nije smanjen broj članova NO sa 9 na 7, jer ta odluka još uvijek nije prošla Gradsko vijeće Splita.

Nakon Skupštine Hajduka održana je i prva sjednica Nadzornog odbora u novom sastavu, s tek izabranim članovima Markom Ercegom i Antoniom Kuzmanićem. Nakon sjednice predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović otkrio je kako je usvojeno financijsko izvješće uprave u prva tri mjeseca.

- Financijski rezultati su pozitivni, saslušali smo i izvješće sportskog direktora o prvoj momčadi, te za dopredsjednika izabrali člana NO Nikicu Krnića – kazao je Marasović, koji nije bio voljan pričati o detaljima sastanka.

- Naravno, bilo je govora i o igračima, kako u prošlom razdoblju, tako i o budućim planovima, ali s tim informacijama ne možemo izlaziti u javnost.

Tijekom skupštine predstavnik udruge 'Naš Hajduk' izrazio je zadovoljstvo do sada postignutim, ali i očekivanja boljih rezultata u budućnosti.

- Slažemo se s njihovim očekivanjima, naši planovi su usmjereni ka tome da ostvarimo što bolje rezultate u okviru samoodrživog kluba – zaključio je Marasović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika