Sport

Komentari 82

Ivica sasuo paljbu: Pa staza je prelagana, kao da je za djecu

Ivica sasuo paljbu: Pa staza je prelagana, kao da je za djecu

To nije postava za vrhunski sport. Žao mi je da se za sada nisu spojili težak, ledeni teren s normalnom postavkom. Možda ćemo vidjeti nešto bolje u drugom laufu, rekao je Ivica

Uoči muške sljemenske utrke Svjetskog kupa, legenda hrvatskog skijanja Ivica Kostelić prošao je stazom. Na vlastitoj koži osjetio kakav prvi lauf će voziti skijaši. I nije nimalo oduševljen.

- Staza kao podloga je izvrsna, ove sezone nije bilo bolje podloge od ovoga. Jako je ledeno. A staza kao postavka je, ono... Prejednostavna za Svjetski kup. I to je ono čega bi se u Svjetskom kupu trebali stvarno bojati ovakvih postava koje su za djecu. To nije postava za vrhunski sport. Žao mi je da se za sada nisu spojili težak, ledeni teren s normalnom postavkom. Možda ćemo vidjeti nešto bolje u drugom laufu - rekao je Ivica za HRT i tako pohvalio organizatore, ali opalio paljbu po osobama koje su postavljale stazu.

Novinara je zanimalo ima li kakvih zamki na stazi.

- Nema nikakvih zamki. To vam je, kak' stari i ja kažemo, opredjeljenje za idiotizam.

Od naših nastupaju Rodeš, braća Kolega, Vidović, Zubčić i Nikić. Koji je savjet njima?

- Samo ful gas od starta do cilja. Jedino eventualno gdje se može napraviti razlika je u tome da se isforsira da se vozi puni gas ovdje na slalom livadi gdje će mnogima ponestati sape. A ovo ostalo nema drugog nego ful gas - rekao je Kostelić pa zaključio:

- Nadamo se da će u drugom laufu biti odgovarajuće postavke za Svjetski kup. Postavke mogu biti lagane, ali na dječjim utrkama. Ali na Svjetskom kupu ne znam zašto je to tako. Često sam čuo da su se ljudi bunili kad bi tata postavljao nešto pa bi rekli da je preteško. U vrhunskom sportu ne postoji stvar za koju se kaže da je teško. Treba se bojati da ne bude prelagano. Preteško ne postoji u vrhunskom sportu. I to je ono što moraju shvatiti ovi razni frajeri, koji kolo vode i koji vode diktaturu mediokriteta u skijanju.

Najčitaniji članci