Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ivici Oliću ipak nije ništa, pauzira tek jednu utakmicu

Ivici Oliću ipak nije ništa, pauzira tek jednu utakmicu
1

Ivica Olić ozlijedio je ligamente koljena i prve prognoze govorile su da će pauzirati više od pola godine, no liječnici su, na sreću, bili u krivu

VIDEO

Bez panike, osjećam se dobro, rekao je Ivica Olić u petak ujutro prije pregleda magnetskom rezonancom.
- Nešto me 'štrecnulo’ nekoliko minuta prije kraja utakmice, ali ništa posebno i sada je sve dobro. Malo me boli, no mišić, a ne koljeno. Najvažnije je da mogu normalno hodati - izjavio je Olić i nastavio:
- Uostalom, na toj lijevoj nozi ligamenti su mu već jedanput popucali, tako da znam kakva je to velika bol. A protiv Werdera sam igrao i trčao do kraja utakmice. Dobro se osjećam, sumnjam da su mi popucali ligamenti.
Prognoze HSV-ovih liječnika bile su crne. Sumnjali su na puknuće ligamenata i predviđali mu oporavak od šest do devet mjeseci. Olić je lijevo koljeno već operirao prije četiri godine. Zabrinuli su se i u Bayernu. Hrvatski napadač Werderu je u polufinalu Kupa Uefe zabio dva gola, a ukupno je u tom natjecanju zabio deset golova u 12 utakmica. Unatoč ispadanju na korak do finala Kupa Uefe, koji je osvojio s moskovskim CSKA, dan su mu “uljepšali” liječnici. U Hamburgu se uzrujavao i hrvatski izbornik Slaven Bilić, no nakon magnetske rezonance mogao je, kao i čelnici minhenskoga kluba, odahnuti. U pitanju je tek podlijev od udarca, zbog čega će preskočiti jednu utakmicu. Veliko je to olakšanje za Bilića. Petrić je u reprezentaciji neprepoznatljiv, Klasnić i nema baš sezonu za pamćenje u Nantesu, a za Eduarda se ne zna hoće li biti spreman. Još da je ostao i bez Olića, morao bi improvizirati i tražiti napadače za vjerojatno ključnu utakmicu kvalifikacija za SP 6. lipnja protiv Ukrajine u Maksimiru.

PAUZIRAO ŠEST MJESECI ZBOG LIGAMENATA
Ivica Olić ozlijedio je prednje križne ligamente na prijateljskoj utakmici protiv Brazila u Splitu prije četiri godine. Težak prekršaj tada je napravio Lucio. Igrao je tada za moskosvki CSKA, koji je mu je i platio operaciju lijeve noge u Njemačkoj. Oporavak hrvatskog napadača nakon te operacije trajao je oko šest mjeseci.

U MJESEC DANA JOŠ SE NEKI MOGU OZLIJEDITI
Sada je već stvarno previše, izjavio je Slaven Bilić nakon što je čuo za ozljedu Ivice Križanca, odnosno lom nožnog palca. Hrvatski izbornik nije ni slutio da će dan poslije s nestrpljenjem očekivati vijesti s Olićeva pregleda i strepiti hoće li i njega izgubiti za važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Ukrajine u lipnju. No kad su stigli nalazi magnetske rezonance odahnuo je. Olić ć biti u kadru, bez njega situacija bi bila krajnje dramatična. Jer Eduardo da Silva ozlijeđen je i ne igra. Niko Kranjčar ne igra zbog ozljede gležnja, Mladen Petrić ime velikih problema s ozljedama ovog proljeća, Ivan Rakitić uglavnom je na klupi, na koju “svrati” i Stipe Pletikosa.
- Imamo mjesec dana da se igrači oporave, ali neki se mogu i ozlijediti. Nećemo kukati, ali važno je da su igrači pošteni, da kažu mogu li igrati ili ne - kaže Bilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener