Obavijesti

Sport

Komentari 285

Bencun za pobjedu: 'Utakmica je vratila vjeru u naš nogomet'

Bencun za pobjedu: 'Utakmica je vratila vjeru u naš nogomet'
10

Marko Bencun uveličao je Torcidinu proslavu 63. rođendana, a s 3-1 pobjedom nad Lokomotivom Hajduk je učvrstio 1. mjesto ljestvice, sada Dinamu bježi tri boda!

VIDEO

Marko Bencun apsolutno je Hajdukovo otkriće sezone! Prošli vikend zabio je dva gola Hrvatskom dragovoljcu, a u subotu navečer još dva Lokomotivi za 3-1 pobjedu!

Bencun je uveličao Torcidinu proslavu 63. rođendana, a s novom pobjedom 'bili' su učvrstili 1. mjesto ljestvice, sada Dinamu bježe tri boda!

Split je u euforiji pa je tako na derbi 14. kola došlo oko 15.000 navijača! Uoči početka utakmice odana je minuta šutnje za Branka Magaša, arhitekta Poljuda

Domaćin je otpočetka pritisnuo lokose, ali je tek u 37. minuti stvorio pravu priliku i pretvorio je u gol. Prekrasnu tiki-taka akciju odigrali su hajdukovci, sudjelovali su u njoj Iliuridze, Kouassi, Andrijašević i strijelac Bencun. 

U nastavku je Lokomotiva živnula, stvorila dvije-tri dobre šanse, ali ih nije iskoristila pa je kažnjena u samoj završnici, u 87. minuti.

U sudačkoj nadoknadi smanjio je Mišić, a u zadnjem napadu svi gostujući igrači bili su u kaznenom prostoru Kalinića. Izgubili su loptu, a na golmana Šarliju u kontru je istrčalo čak pet igrača Hajduka! Pogodio je Pašalić!

"Ova utakmica vraća vjeru u hrvatski nogomet"

Drago mi je da su gledatelji mogli uživati u dobroj utakmici. Da više ne uživaju u nogometu samo utorkom i srijedom, nego i vikendom. Čestitam svojim igračima i Lokomotivi, ali i sucu, nije mu bilo lako, ali bio je dobar – kazao je Igor Tudor, koji je priznao kako je Lokomotiva u drugom dijelu opasno zaprijetila njegovoj momčadi. 

Pogotovo kad su ušli Mišić i Pjaca.

- To su ponajbolja dva mlada igrača u državi i ja bi volio da meni njih dvojica tako mogu ući s klupe. Lokomotiva je imala posjed, no mi smo imali puno više šansi nego oni. Lijepo mi je bilo vidjeti našu kontru za treći gol...

Fenomenalni Bencun, koji je postigao četiri gola u nizu, nije za Tudora iznenađenje.

- On je konstantno bio dobar, ali smo čekali od njega još ono nešto. I dočekali smo. Nadam se da će ovako nastaviti jer ima sve potrebne kvalitete.

Bila je ovo jedna od najboljih utakmica Hajduka.

- Momčadski je bila jedna od najboljih, imamo taj mentalitet, protiv svakoga ćemo dati sve od sebe, teško ćemo prodati kožu. Kada taj mentalitet ugradiš u sebe na treningu, onda teško gubiš utakmice.

Ivković je čestitao na pobjedi.

- Tek smo od 20. minute krenuli i uspostavili našu igru. No kad smo stekli kontrolu, primili smo gol. Hajduk je bio bolji, ali po meni su gledatelji mogli gledati vrhunski nogomet. Možda sam ja u nekom drugom filmu, no za mene je drugo poluvrijeme bilo vrhunski nogomet. Mislim da i ova utakmica vraća vjeru u hrvatski nogomet.

Od kada je Tudor trener Hajduka, u pet utakmica s Lokomotivom njegova momčad ne zna za poraz, no Ivković kaže kako nema "kompleks Tudor".

- Prije bih istaknuo Sušića, koji svaku utakmicu s Lokomotivom odigra vrhunski. Prije ovih pet, pet mi nismo izgubili... Idemo dalje, imamo još dvije ove sezone.

Trener Lokomotive smatra kako je Hajduk u ovom trenutku opasan konkurent Dinamu.

- Ako Hajduk bude igrao ovako dobro i imao dozu sreće, može biti konkurent Dinamu, jer igraju i pobjeđuju. No i Dinamo se digao protiv PSV-a, imaju u Hrvatskoj najkvalitetnije igrače, ako se dignu i oni mogu biti prvi. Veseli nas da smo Rijeka, mi i Split u trci za prvenstvo i Kup, svi smo sudionici dobrog i zanimljivog prvenstva.

Velika bakljada u 63. minuti

Torcida je simbolično u 63. minuti proslavila 63. rođendan velikom bakljadom, iako ih je predsjednik Brbić uoči utakmice zamolio da ne koriste pirotehniku.

Marić se neće spominjati

Delegiranjem Brune Marića sasulo se drvlje i kamenje po čelnicima HNL-a, ali odradio je vrlo dobrih 90 minuta i teško da će ga itko spominjati.

Lokomotiva postala mušterija

Često je zagrebačka momčad bila neugodna Hajduku, ali otkad ih je preuzeo Tudor redovito ih pobjeđuju. Uzeo im je Kup krajem prošle sezone, a ove ih je već dvaput dobio u prvenstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 285
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz