Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ivo Karlović i Lovro Zovko izgubili maraton parova

Ivo Karlović i Lovro Zovko izgubili maraton parova
1

Nakon drugog dana Davis Cup ogleda između Hrvatske i Brazila rezultat je 2-1. Karlović i Zovko izgubili su od Mela i Saa 7-6, 2-6, 5-7, 7-6, 3-6

VIDEO

Hrvatska teniska reprezentacija nije uspjela osigurati ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa za sljedeću godinu već nakon subotnjeg dvoboja parova protiv Brazilaca u Zadru, već će treći bod morati potražiti u nedjelju. U dvoboju parova Ivo Karlović i Lovro Zovko izgubili su od Ricarda Mela i Andrea Saa sa 7-6 (3), 2-6, 5-7, 7-6 (5), 3-6 nakon tri sata i 48 minuta igre, pa je rezultat u meču 2-1 za Hrvatsku.
Brazilski par bio je favorit i prije početka dvoboja, a svoju bolju uigranost pokazivali su od samoga početka. Iako se igralo pet setova, dojam je otpočetka bio da su Brazilci puno bliže pobjedi, a to pokazuje i broj oduzetih servisa protivniku - Brazilci su iskoristili pet od 16 "break-lopti", a naš par jedinu koju je i izborio.
Karlović i Zovko su osvojili prvi set i to u "tie-breaku", a na putu do njega naš je par morao spašavati čak pet "break-lopti", od čega je jedna bila i set-lopta Brazilaca kod 4-5. Ipak, kad je bilo najvažnije, u odlučujućoj igri, naš je par uspio osvojiti šest bodova zaredom.
Nažalost, odmah na startu drugoga seta Zovko je izgubio svoj početni udarac, a kad je kod rezultata 2-4 i Karlović loše odservirao te omogućio Brazilcima drugi "break", bilo je jasno da će ta dionica igre pripasti gostima.
Kod rezultata 1-1 u trećem setu Zovko je još jednom izgubio servis, a Brazilci su tu prednost držali sve do svog vodstva 4-3. Tada je Sa zapao u krizu servisa, a naš je par stigao do prve "break-lopte" u meču te ju odmah iskoristio. Ipak, treći je set pripao Brazilcima zahvaljujući dvama katastrofalnim volejima, jednom je pogrišio Karlović, a jednom Zovko, nakon izjednačenja na Zovkov servis kod 5-5. Kad je servirao za 2-1 u setovima Sa je bio potpuno koncentriran i nije dao ni najmanju priliku našima da vrate propušteno iz prethodnog gema.
U četvrtom setu nije bilo niti prilika za "break", pa se ponovno igrala odlučujuća igra. Ključni potez odigrao je Zovko kod rezultata 5-4 kad je odlično reagirao na servis Mela te prisilio Sa da pošalje volej u aut za dvije set-lopte za naš par, od kojih je druga iskorištena.
Peti set je odlučen u osmoj igri kad su Brazilci uspjeli oduzeti servis Zovku za 5-3. Odličnim "passingom" Sa je osigurao 0-40, Zovko spasio dvije "break-lopte", ali treću nije. Potom je Melo sigurno odservirao za meč.
U nedjelju su na rasporedu dva pojedinačna dvoboja iz kojih je Hrvatskoj dovoljna i jedna pobjeda za ulazak među 16 najboljih reprezentacija u Davis Cupu za sljedeću godinu. Prvi bi na teren sportske dvorane Višnjik u Zadru trebali izaći Ivo Karlović i Thomaz Bellucci u 12 sati, a nakon njih Mario Ančić i Thiago Alves.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?
SVE BITNE INFORMACIJE

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?

Filip Hrgović vraća se u ring protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je lani boksao s Usikom za titule prvaka. Borit će se za privremenu IBF titulu svjetskog prvaka

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
UŽIVO Hrgović - Dubois: Hrvat po veliki pojas. Evo kad kreće
BOKSAČKI SPEKTAKL

UŽIVO Hrgović - Dubois: Hrvat po veliki pojas. Evo kad kreće

Nakon 17 pobjeda u 17 profesionalnih mečeva hrvatskog boksača Filipa Hrgovića očekuje borba za privremeni teškaški pojas po IBF-u protiv Britanca Daniela Duboisa u Rijadu