Obavijesti

Sport

Komentari 243

Senzacionalni Ćorić izbacio je Rafaela Nadala u četvrtfinalu!

Senzacionalni Ćorić izbacio je Rafaela Nadala u četvrtfinalu!
17

Borna Ćorić (17) izbacio je trećeg igrača svijeta Rafaela Nadala u dva seta i prošao u polufinale Basela (6-2, 7-6). Tamo je i Ivo Karlović koji je dobio Nijemca Beckera

VIDEO

Borna Ćorić napravio je senzaciju svih senzacija. Čudesni 17-godišnji hrvatski tenisač ušao je u polufinale ATP turnira u Baselu preko trećeg igrača svijeta , Španjolca Rafaela Nadala. Borna je slavio u dva seta 6-2, 7-6 za pobjedu života i prvi polufinale na Touru u karijeri. Sljedeća prepreka mu je Belgijac David Goffin.

Dugo će se pričati o nevjerojatnoj predstavi mladog Zagrepčanina , jer ono što je napravio Nadalu malo je tko uspio. Sa 17 godina Borna je igrao kao da je već 10 godina na Touru. U prvom setu triput je uzeo servis Nadalu , pomeo je Rafu 6-2.

Borna je u prva tri gema dopustio Nadalu tek četiri poena. Španjolac je od toga dva osvojio na svoj servis. Borna je krenuo kao tornado. Serija je stala kod 5-0. Rafa se malo pribrao, ali set je bio izgubljen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U drugom ga je Nadal testirao do krajnjih granica , ali Borna nije popustio. U ključnim je trenucima servirao sjajno i pogađao iz svih kuteva. Nadal je nakon nekih poena gledao preko mreže i kao da nije mogao vjerovati što sve ovaj klinac radi i kako mu sve to uspijeva. Držala su obojica servise u drugom setu do tie-breaka.

VIDEO

Tamo je Borna pokazao da ima čelične živce, iskoristio je jednu pogrešku Nadala i odservirao za pobjedu. Ispratili su švicarski navijači Bornu ovacijama. A naš tenisač sjeo je na klupu i prekrio lice rukama. Tek će sutra shvatiti što je napravio...

Prošle godine trenirao s Nadalom

Juniorski pobjednik US Opena trenirao je s Rafom Nadalom 2013. godine na Mallorci. Ćorić je zajedno s cijelim svojim timom sudjelovao u teniskom kampu u kojem je imao šansu zaigrati s jednim od najboljih na svijetu.

A sad se Borna može pohvaliti da je dobio jednog od najvećih ikad...

U polufinalu na Goffina

Borna Ćorić za finale se bori s Belgijcem Davidom Goffinom , 28. igračem svijeta. Goffin je u četvrtfinalu bio bolji od Miloša Raonića u tri seta (6-7, 6-3, 6-4). Neće Borna imati nimalo lak posao. Goffin je u sjajnoj formi, ima 15 pobjeda u nizu, ali nakon ovakvog Borninog nastupa morat će ući u meč s velikim respektom.

Nadal propušta Masters!

Idem na operaciju slijepog crijeva, rekao je Španjolac Rafael Nadal , nakon što ga je u četvrtfinalu ATP turnira u Baselu pobijedio naš 17-godišnjak, Borna Ćorić.

Nadal je objavio kako će na operaciju 3. studenog što znači da propušta turnir najbolje osmorice u Londonu. Španjolac je najavio kako će o operaciji odlučiti nakon Basela. Ćorićeva pobjeda pomogla mu je u odluci. Tako će pobjednik 14 Grand Slamova propustiti završni turnir, a ovaj meč bio mu je posljednji u 2014. godini.

TIJEK MEČA, Ćorić - Nadal

  • Borna je fantastično otvorio meč i poveo 5-0 protiv Nadala! Borna je triput uzeo servis Španjolcu, ali je kod 5-0 izgubio svoj i Rafa je smanjio. Rezultat je 5-2 za našeg tenisača, koji servira za prvi set! I uspio je! Ćorić je uzeo prvi set sa 6-2!
  • Počeo je drugi set. Nadal vodi 2-1, obojica drže servise.  Ćorić igra fantastično, a Nadal se malo pribrao u drugom setu i poveo 4-3. No obojica drže svoje servise. Kod 4-3 Nadal je imao break-loptu, ali Ćorić se čudesno izvukao i izjednačio. Imao je Borna break-šansu kod 4-4, ali Nadal je sjajno pogodio i zadržao servis (5-4). Borna je imao težak zadatak, Rafa je pritisnuo, ali hrvatski igrač nije se dao. Rezultat je 5-5! Nadal je poveo 6-5. Borna je na redu. Izborio je Borna tie-break!
  • TIE-BREAK: Nadal je poveo 1-0. As Ćorića za 1-1. Sjajna igra Borne, bez greške. Vodi naš igrač 2-1. Nadal sjajno pogađa forehandom za 2-2. Dosta sreće imao je Nadal sada i 3-2. Odličan "kick" servis Borne za 3-3. Kakvi živci Borne Ćorića. Poveo je 4-3! Sjajno igra i Nadal, izjednačio je na 4-4. Borna ima mini-break! Uz veliku pogrešku Rafe Nadala. Samo dva poena dijele Bornu od pobjede. Borna ima dvije meč-lopte! GOTOVO JE!

Karlović na Federera

Ivo Karlović u dva je seta izbacio 45. tenisača svijeta, Nijemca Benjamina Beckera i prošao u polufinale ATP turnira u Baselu. Karlović je slavio 6-4, 6-4 , a ovo mu je bila sedma pobjeda protiv Beckera, uz tek jedan poraz.

Karlović je na startu meča uzeo servis Beckeru i tu je prednost držao do kraja. Becker se raspao u drugom setu. Hrvatski tenisač dvaput je uzeo njemačkom igraču servis i poveo 4-0. Takvu prednost nije ispustio. Na kraju pobjeda  i prolazak u polufinale uz 19 aseva i tek jedan izgubljen servis u sedam setova u Baselu!

Karlović će u polufinalu igrati protiv Rogera Federera, koji je bio bolji od Dimitrova.

ATP Basel, četvrtfinale:

  • Karlović - Becker 6-4, 6-4
  • Ćorić - Nadal 6-2, 7-6
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 243
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu