Obavijesti

Sport

Komentari 27

Iz Malmöa kreću kolone auta i kombija: Opet će biti ludnica!

Iz Malmöa kreću kolone auta i kombija: Opet će biti ludnica!
1

Ne brinite, iako je ovdje zima, atmosfera među Hrvatima u Švedskoj je topla je i prava južnjačka, a ni vrijeme ne pokazuje zimsku ćudljivost. Imat će dečki itekako veliku podršku, poručuju iz hrvatskih klubova

VIDEO

Ništa nije jeftino u Stockholmu. Točeno pivo se kreće od 40 do 80 kuna. Karta za javni prijevoz je 30 kuna kuna i vrijedi 75 min. Uglavnom Stockholm je jako skup. Kutija cigareta je 50 kuna.

Eto, tako pričaju Hrvati koji žive u Stockholmu. A njih nema baš puno.

Pokretanje videa...

21:51

No, ako ste mislili da će Hrvatska biti bez podrške, gadno ste se prevarili. Naime, u Malmöu živi 20.000 Hrvata i na društvenim mrežama već najavljuje organizirani dolazak kombijima i automobilima. I ne samo iz Malmöa. U Švedskoj danas živi između 50 i 60 tisuća Hrvata, a gotovo 10.000 Hrvata, najviše nakon Malmöa, živi u Göteborgu.

Prednost naših navijača je što već znaju da su u polufinalu, za razliku od druge skupine u kojoj se još ne zna hoće li dalje Norveška, Slovenija, Portugal, pa su brže-bolje pokupovali ulaznice. Dolazak su najavili i navijači iz Hrvatske, a za njih smo pripremili nekoliko savjeta.

- U dućanima i na benzinskim crpkama prodaje se pivo do 3 posto alkohola. I samo to. Alkohol se kupuje u državnim dućanima System bolaget koji rade radnim danom do 20 i subotom do 15 sati. Iza 15 sati u subotu više nemate gdje kupiti pivo. Parking je jako skup, od 15 do 30 kuna sat - savjetuju švedski Hrvati.

U Stockholmu će, svi oni koji neće imati ulaznice, utakmicu gledati u Hrvatskom domu Matija Gubec. Naravno, 'tapkaroši' su već posjetili Facebook stranicu hrvatskog doma i ponudili dvije ulaznice za polufinale. U redovnoj prodaji ulaznice za polufinale kreću se od 100 do 1000 kuna, naravno, ovisno o sektoru.

- Ne brinite, iako je ovdje zima, atmosfera među Hrvatima u Švedskoj je topla je i prava južnjačka, a ni vrijeme ovih dana ne pokazuje zimsku ćudljivost. Imat će dečki itekako veliku podršku - poručuju iz hrvatskih klubova.

No, Hrvatska još ne zna protivnika u Stockholmu, pa navijači ostalih reprezentacija još nisu ni počeli kupovati ulaznice. A od mogućih protivnika čekaju nas Slovenija, Norveška ili Mađarska. Najveći favoriti u toj skupini za prvo mjesto su Norvežani, a Slovenija i Mađarska borit će se za drugo mjesto do samoga kraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović