Obavijesti

Sport

Komentari 14

Iz Sj. Koreje u Zagrebello: 'Vozi ih Štimcu u Zagreb!'

Iz Sj. Koreje u Zagrebello: 'Vozi ih Štimcu u Zagreb!'
6

U Zagreb su na probu došli 19-godišnjaci iz Sj. Koreje. Nitko ne zna kako su se izvukli iz zemlje, a u Zagreb ih je iz Srbije dovezao sumnjivi tip...

VIDEO

Ne znamo gdje su i otkud dolaze, ali trebali bi biti u 15 sati na treningu u Zagrebellu, pomalo skeptično rekao je glasnogovornik Zagreba Zlatko Abramović u četvrtak prijepodne.
I zaista, omaleni Sjevernokorejci An Il Boom i Jong Il Ju prvi su istrčali na teren u Zagrebovom trening centru u Veslačkoj. Dok je ostatak momčadi još bio na sastanku, dvojica 19-godišnjaka trčkarala je terenom. Promatrao ih je ćelavi tip u trenirci za kojeg se kasnije ispostavilo da ih je dovezao Zagreb iz Srbije.
- Nemojte mene ništa pitati. Samo su mi rekli "vozi ih Igoru u Zagreb" i, evo, ja ih dovezao - rekao je Srbin, koji bi se vrlo lako uklopio u jedan od novijih popularnih srpskih filmova o beogradskom podzemlju.
Vozač je samo znao da je jedan igrao u srpskom trećeligašu Šumadiji iz Kruševca, a drugi u Napretku iz Kragujevca. U Srbiji su bili nešto više od tri mjeseca. Menadžer im je Fahrija Šekularac, koji je navodno u dobrim odnosima sa Štimcem.
Obojica su 2007. godine igrali na Svjetskom U-17 prvenstvu. Boom, koji je ofenzivni vezni, zabio je jedan gol, a sve utakmice odigrao je i Jong, koji igra zadnjeg veznog. No za seniorsku reprezentaciju, koja je izborila nastup na SP-u, još nisu igrali.
I dok se Jong nešto slabije snašao na prvom treningu, Boom je pokazao da bi se moglo raditi o vrlo dobrom igraču. Odličnog pregleda igre, u nekoliko je navrata sjajno proigravao suigrače, a zabio je i krasan gol iz voleja s desetak metara.
- Teško je išta reći nakon prvog treninga, ali radi se o vrlo potentnom materijalu. Motorički i tehnički su odlični i mogli bi biti jako korisni - rekao je Zagrebov trener Igor Štimac.
Kako su se uspjeli izvući iz Sjeverne Koreje, zemlje u koju ima samo jedan let tjedno, nitko ne zna, a budući da obojica jedva natucaju engleski, svaka komunikacija bila je osuđena na propast. Na ono malo pitanja koja su razumjeli odgovarali su s "da" i "ne".
- Ajde, bre, ništa oni vas ne razumiju - smijao se vozač, dok su novinari jedva uspjeli saznati da su igrali za vojni klub "4. prosinca".
Iako su Boom i Jong djelovali pomalo zbunjeno i sigurno nisu očekivali fotoreportere, na spomen Svjetskog prvenstva i Južne Afrike zadovoljno su se nasmijali.
- Korea? Yes, very good (Da, jako dobra) - promrmljao je Boom, čiji sunarodnjaci neće moći gledati utakmice Svjetskog prvenstva. Diktator Kim Jong Il odlučio je da neće biti izravnih prijenosa. Samo snimke utakmica, ukoliko Sjeverna Koreja nekoga pobijedi. Eventualnu slabost momčadi, nacija ne smije vidjeti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger