Obavijesti

Sport

Komentari 25

Iz udruge 'Dinamo to smo mi' traže odštetu 116 milijuna kn

Iz udruge 'Dinamo to smo mi' traže odštetu 116 milijuna kn
1

Odvjetnik udruge predat će odštetni zahtjev, a ako bude potrebe ponovit ćemo isto i nakon pravomoćnosti presude te odgovornost proširiti na sve članove skupštine, objavili su iz udruge 'Dinamo to smo mi'

VIDEO

Udruga 'Dinamo to smo mi', objavila je kako će predati odštetni zahtjev i tražiti naknadu od 116 milijuna kuna koliko je prema nepravomoćnoj presudi osječkog županijskog suda izvučeno iz Dinama.

Pokretanje videa...

04:15

Iz udruge kažu kako će, ako bude potrebe, isto ponoviti i nakon pravomoćnosti presude i odgovornost proširiti na sve članove skupštine. Odštetni zahtjev podnijeli su u ime članova GNK Dinama.

Županijski sud u Osijeku u lipnju je nepravomoćno osudio Zdravka Mamića na šest godina i šest mjeseci zatvora, Zorana Mamića na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, Damira Vrbanovića na tri godine zatvora, a Milana Pernara na četiri godine i dva mjeseca zatvora u optužnici prema kojoj ih terete da su iz Dinama izvukli 117 milijuna kuna te državu oštetili za više od 12 milijuna kuna neplaćenih poreza i doprinosa.

Zdravko Mamić nije dočekao presudu u Hrvatskoj.

Pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu.

Zdravko Mamić na nedavnoj presici u Međugorju priznao je da je Franji Vargi, uhićenom u toj aferi i otpuženom da je lažirao SMS poruke tako da ispadne da ih je pisao tadašnji državni odvjetnik Dinko Cvitan, službenom Dinamovom karticom kupio 'određene stvari', nakon čega je također reagirala udruga 'Dinamo to smo mi'.

Priopćenje udruge 'Dinamo to smo mi'

Udruga članova GNK Dinamo “Dinamo – to smo mi” će tražiti naknadu od 116 milijuna kuna koliko je prema nepravomoćnoj presudi izvučeno iz Dinama. Odvjetnik udruge predat će odštetni zahtjev, a ako bude potrebe ponovit ćemo isto i nakon pravomoćnosti presude te odgovornost proširiti na sve članove skupštine.

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa i njegov odvjetnički tim obranu zasnivaju na tome da nema štete, a štete ima za Klub i državu te mi kao članovi Dinama moramo tražiti da se sav novac nezakonito iznesen iz Kluba vrati. Uskok je u obrazloženju presude ustvrdio kako je počinjena šteta za Dinamo, ali i sve njegove članove/vlasnike.

Posljedica je ovo dugogodišnje suradnje politike i vrha Dinama. Gradski ured za opću upravu nekoliko je puta potvrdio Dinamov statut koji nije usklađen sa zakonom o udrugama i upisivao pogodne ljude u skupštinu Kluba. Tako se stvorila homogena interesna skupina koja je svih ovih godina nanosila štetu Dinamu, zatvarala oči na probleme te nepravilnosti. 

Skupština podobnika, rodbine i zaposlenika Kluba unaprijed je odlučila da Dinamo nije oštećen iako su u tijeku kako kažu “određeni postupci” pred sudom u Osijeku. Tako su pokušali utjecati na rad suda i pomagali u obrani bjeguncu iz Međugorja. Već ranije upozoravali smo da manje od 1% članova Dinama sudjeluje u radu nelegalne i nelegitimne skupštine te nas ovakva odluka ni malo ne iznenađuje.

Zbog svega navedenog i saznanja da trenutna uprava Dinama neće tražiti da se novac vrati u Klub, kao što nisu prijavili ni nepravilnosti u slučaju “SMS” za koje je sam bjegunac priznao da su se dogodile, odlučili smo već za vrijeme postupka žalbe podnijeti odštetni zahtjev u ime članova GNK Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"