Sport

Komentari 15

Izbacili su ga iz reprezentacije, morao se sam financirati. Sada je došao do rezultata karijere

Izbacili su ga iz reprezentacije, morao se sam financirati. Sada je došao do rezultata karijere

Matej Vidović bio je na korak od prekida karijere, ali je odlučio u sebe uložiti sve što ima i pokazao čelnim ljudima reprezentacije da još trebaju računati na njega...

Matej Vidović završio je 12. na sljemenskoj utrci i ostvario rezultat karijere! Prije pola godine Hrvatski skijaški savez objavio je kako Matej Vidović (27) više nije dio reprezentacije, a taj je potez opravdan lošim rezultatima i ekonomskom krizom uzorokovana pojavom korona virusa.

 

Bio je na korak od prekida karijere, ali znao je da ima još ponešto za pokazati i svu svoju ušteđevinu uložio u sebe, kad već to reprezentacija nije htjela.

Danas je Matej pokazao da u svojim nogama i skijama još ima znanja i htjenja i da može odvoziti još dobrih utrka.  Startao je s visokim brojem 52, a odličnom vožnjom u teškim uvjetima ostvario je 21. rezultat prve vožnje. 

Odličnu predstavu na Sljemenu zaokružio je fenomenalnom drugom vožnjom i završio na 12. mjestu što mu je najbolji rezultat karijere. Najbolji rezultat do danas imao je također na Sljemenu kada je završio na 15. poziciji.

Inače, Matej je odvozio treće vrijeme druge vožnje!

- Odskijao sam jednu dobro, kvalitetnu vožnju. Nisam bio baš do kraja zadovoljan kad sam došao u cilj, imam osjećaj da sam slalom livadu mogao odraditi još brže. Nije staza loša. Kad gledam ostale dečke, puno vremena se izgubi i tek onda vidim da sam ustvari  dobro odskijao - rekao je Matej Vidović za HRT nakon rezultata karijere pa nastavio:

- Ući ćemo na pozitivan način u prvi mjesec. To je jako bitno, to je ono što je falilo prošle sezone, idemo sad probati iz dana u dan izvući maksimum i napredovati.

Vidović nakon rezultata karijere nema vremena za slavlje.

- Sjedam u auto, vozimo se deset sati na Europa Cup u Francusku, a onda ide dalje Svjetski kup...

Definitivno dan za pamćenje, čak četvorica hrvatskih skijaša osvojila su bodove na Sljemenu.

- Čestitke dečkima, odradili smo nemoguće, teški uvjeti, organizatori su napravili fenomenalan posao. Svi smo pokazali da se sa visokim startnim brojem može napraviti rezultat.

Najčitaniji članci