Sport

Komentari 42

Zaplakao u studiju zbog bratove vožnje: Pa ovo nema ni Austrija

Zaplakao u studiju zbog bratove vožnje: Pa ovo nema ni Austrija

Nismo svjesni kakvo je to čudo, na rubu sam suza, ispričavam se svima - govorio je ozlijeđeni Samuelov brat Elias pokušavajući doći do riječi nakon što su svi Hrvati izborili drugu vožnju

Mislim da je ova danas jedan od najvećih dana za hrvatsko skijanje, rekao je Elias Kolega (24) u studiju HRT-a nakon prve vožnje slaloma na našem Sljemenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na kojem će u drugoj vožnji biti čak četvorica Hrvata, odnosno sva četvorica. Filip Zubčić bio je 10., Istok Rodeš 18., Matej Vidović 21. i Samuel Kolega 30. te su odradili svi jednu od najboljih vožnji života.

- Žao mi je da nisam s dečkima sada gore. Mi smo zemlja s jednom stazom, a pogledajte te velesile. Mislim da danas ni Austrija ovo nema, a pogledajte kakve uvjete imaju. Nismo svjesni kakvo je to čudo, na rubu sam suza, ispričavam se svima - govorio je ozlijeđeni Samuelov brat pokušavajući doći do riječi dok je, nažalost, on sve morao gledati iz studija.

Prošlogodišnji pobjednik na Sljemenu Clement Noel je u prvoj vožnji najmanje griješio i zahvaljujući tome stvorio 36 stotinki prednosti pred drugoplasiranim Norvežaninom Sebastianom Foss-Solevaagom koji je poput Zubčića napravio pogrešku u donjem dijelu staze. Treći je Austrijanac Manuel Feller sa 51 stotinkom zaostatka, a četvrti njegov sunarodnjak Marko Schwarz koji zaostaje 78 stotinki za vodeći. Peti je Slovenac Štefan Hadalin sa 85 stotinki zaostatka za Noelom.

- Imao sam dosta slab osjećaj pa sam u zadnjem dijelu pustio skiju. Ja uvijek radim gluposti, to je normalno. Staza je minutu dugačka, a slalomi su oko 50 sekundi. Na kraju počnu boljeti noge, ali mene to ne smeta - rekao je Zubčić.

- Zadovoljan sam jer sam ušao u 30. Osjećam olakšanje što sam prošao crtu. Malo lakše dišem za drugu vožnju. Staza je bila dobra. Jedino što je tu dosta dugo. Teško je procijeniti kako voziti jer je grbava staza. Borio sam se i ostavio sve što imam. Treba mi jedna dobra druga vožnja da uđem u cilj prvi, a onda idemo korak po korak -  kazao je Rodeš nakon prve vožnje.

Najčitaniji članci