Sport

Komentari 29

Izbacio je Hrgovića u polufinalu OI-ja, sad će mu oduzeti zlato?!

Izbacio je Hrgovića u polufinalu OI-ja, sad će mu oduzeti zlato?!

Prema pisanjima Daily Maila i pravnika za kriminal u sportu McLarena, bivši olimpijski prvak Tony Yoka koji je u finalu pobijedio Britanca Joycea mogao bi ostati bez zlatnog odličja

Francuski boksač Tony Yoka (29) na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine osvojio je zlatnu medalju, a sada bi mogao i ostati bez nje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mavrović izazivao Babića

Do najvećeg uspjeha u karijeri Yoka je došao nakon što je u polufinalu svladao hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića, a u finalu Britanca Joea Joycea. 

Upravo je finalna borba izazvala brojne kontroverze jer je velika većina smatrala da je Joyce pokraden, a pet godina kasnije nakon provedene istrage francuski teškaš mogao bi ostati bez odličja. 

Prema pisanjima Daily Maila, pravnik specijaliziran za kriminal u sportu Richard McLaren u izvješću navodi sumnje da su na Igrama u Riju suci išli na ruku boksačima pojedinih zemalja, a posebice onima iz Francuske i Uzbekistana. 

Pitanje je hoće li  na temelju McLarenova izvještaja Yoka ostati bez zlata, ali prema navodima britanskih medija čini se da hoće. 

Yoka se prije otprilike tri tjedna na Roland Garros stadionu u Parizu borio protiv Splićanina Petra Milasa te ga je porazio nokautom u sedmoj rundi. Borio se Francuz i protiv Filipa Hrgovića s kojim je odradio tri meča, a do sada je ostao neporažen u ukupno 11 borbi. 

Najčitaniji članci