Obavijesti

Sport

Komentari 2

Izbjegnuta tragedija na terenu: Igrač udario glavom u reflektor

Izbjegnuta tragedija na terenu: Igrač udario glavom u reflektor
2

Stup rasvjete postavljen samo nekoliko metara od terena mogao je biti koban za igrača Al Jazire. Nakon udarca glavom, oporavlja se u bolnici. Kako je moguće da u bogatim UAE imaju toliko loše sigurnosne uvjete?

VIDEO

Često kritiziramo nogometne terene u Hrvatskoj, ali da su neadekvatni travnjaci problem i u drugim državama pokazuje snimka iz UAE gdje je za dlaku izbjegnuta tragedija.

Igrač Al Jazire Ahmed Rabia je tijekom prijateljske utakmice trčao za jedno loptom, nije želio dopustiti da ode u aut, a za njim je potrčao i protivnički igrač. Točno pokraj aut linije igrač u zelenom dresu se zagradio i svojim tijelom odbacio Ahmeda točno na stup reflektora koji se nalazi pokraj terena.

Rabia je u padu udario potiljkom u stup i ostao ležati. Moglo je završiti tragično, ali srećom, pomoć je brzo stigla i prebačen je u bolnicu. Još je u bolnici, oporavlja dobro i nije pretrpio teže ozljede glave. Ubrzo nakon nesreće u bolnici ga je posjetio Muhamed bin Rašid Al Maktum, predsjednik Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija.

Moglo je završiti puno gore, još jednom tragedijom na sportskom igralištu i to zato jer je željezni stup postavljen samo dva metra dalje od terena. Pa kako je to uopće moguće?! I to u bogatoj državi kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati čiji šeici ulažu milijune u europske klubove...

Zid je krivac za najveću tragediju u Hrvatskoj

Ovaj slučaj podsjeća na onaj Hrvoja Ćustića koji je tragično stradao tijekom utakmice Zadra i Cibalije 2008. godine. On je potiljkom udario u zid koji se nalazio pokraj travnjaka na Stanovima. Prve prognoze liječnika u Hrvojevom slučaju su bile optimistične, predviđao se njegov oporavak, ali stanje mu se naglo pogoršalo i pet dana nakon nesreće je preminuo u bolnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići