Obavijesti

Sport

Komentari 7

Izbornik Belgije: Dalić je usadio snažan mentalitet Hrvatskoj, a Kanađani će iznenaditi na SP-u

Izbornik Belgije: Dalić je usadio snažan mentalitet Hrvatskoj, a Kanađani će iznenaditi na SP-u

Maroko ima novog trenera pa je malo veća nepoznanica. Velika je stvar već nastupiti na SP-u, ali jednom kad dođeš tamo nadaš se najboljemu, a mi se tome nadamo protiv Hrvatske, rekao je izbornik Belgije

VIDEO

Znali smo da smo 2018. propustili veliku priliku izgubivši u polufinalu. Biti četiri godine svjetski broj jedan jako je važno. Sad moramo iskoristiti tu konzistentnost i napredak i iskustvo za što bolji rezultat na velikom natjecanju, prisjetio se posljednjeg Svjetskog prvenstva na kojem je Belgija mogla igrati finale protiv Hrvatske u finalu belgijski izbornik Roberto Martinez (49) za Hrvatski radio.

Tri su tjedna prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, a belgijski izbornik na čelu je reprezentacije već šest godina. Koja je tajna njegove dugovječnosti na klupi Belgijaca?

World Cup - UEFA Qualifiers - Belgium Training

- Mala smo država, imamo 11 milijuna stanovnika, nešto više od Hrvatske, ali imamo sličnosti, skupinu igrača predanih nacionalnoj reprezentaciji. Glavna stvar je rad s mladim nogometašima na njihovom razvoju kako bismo bili spremni za najvišu razinu, na kojoj već jesu iskusniji igrači. Radimo svaki dan, ne samo kad su utakmice - objasnio je.

- Puno je stvari koje se mogu usporediti. Hrvatska ima solidnu skupinu igrač s puno iskustva i temelji iz 2018. i dalje su tu. Trener Zlatko Dalić usadio je snažni mentalitet i natjecateljski karakter. Belgija je slična. U temeljima ima osmoricu igrača koji imaju oko stotinu nastupa, a imamo, kao i Hrvatska, mladiće koji se probijaju i koji će se nadovezati na temelje. Tako da bih rekao da ima dosta sličnosti između Belgije i Hrvatske u ovom trenutku. Za nas je dobro jer smo 2018. vidjeli da postoje ključni trenuci na velikim natjecanjima u kojima moramo svladati prepreke i u kojima ne smijemo pokleknuti. Za Hrvatsku to su bila raspucavanja s bijele točke, a za Belgiju zaostatak protiv Japana u osmini finala kad smo preokrenuli 2-0. Na kraju smo bili jako blizu da se borimo za glavni trofej. Lijepo je da smo u istoj grupi i nadam se da ćemo na najbolji način iskoristiti tri utakmice u skupini za uspješan nastavak turnira. 

 

A iako u Rusiji nije dočekao susret protiv Hrvatske, to će ipak napraviti u Kataru. Bit će to 1. prosinca kad će 'vatreni' protiv Belgije igrati posljednju utakmicu u skupini. 

- Ostvarimo li dva dobra rezultata u prvim utakmicama, onda treća i nije toliko važna. Ipak, uglavnom ta treća upravo odlučuje na kojem ćemo mjestu završiti. Znam da će obje momčadi biti spremne i znam da na SP-u nema laganih utakmica. Da će svaka biti izrazito zahtjevna. Velika je stvar već nastupiti na SP-u, ali jednom kad dođeš tamo nadaš se najboljemu, a mi se tome nadamo protiv Hrvatske - rekao je Martinez pa se osvrnuo na skupinu:

World Cup - UEFA Qualifiers - Group E - Belarus v Belgium

- Kanada je jako opasna. Bilo koja momčad koja dođe na Svjetsko prvenstvo s osjećajem uspjeha, veselja i slavlja, igra bez straha, kao da nema što izgubiti. Mislim da će Kanada biti momčad koja će iznenaditi sve. Maroko ima novog trenera pa je malo veća nepoznanica u smislu načina igre momčadi. Znamo da imaju jako opasne pojedince, posebno na krilnim pozicijama koji vole igrati 1 na 1. Po cijelom terenu zapravo imaju jako dobre individualce. Znam da ćemo i mi i Hrvatska biti maksimalno testirani kao favoriti u grupi, barem na papiru po renkingu Fife, ali na SP-u nema posustajanja -  zaključio je Roberto Martinez.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića