Obavijesti

Sport

Komentari 12

Izbornik Bišćan i član stožera pozitivni su na korona virus! Dalić i njegova ekipa negativni

Izbornik Bišćan i član stožera pozitivni su na korona virus! Dalić i njegova ekipa negativni

Cijeli je stožer mlade reprezentacije u izolaciji jer su jučer imali sastanak. Pa je HNS brzo odlučio da će dvije rujanske utakmice kvalifikacija za Euro voditi izbornik U17 vrste Tomislav Rukavina

VIDEO

Korona virus ušao je i u Hrvatski nogometni savez! Izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan pozitivan je na Covid-19, a osim Bišćana i člana njegova stožera, pozitivan je i glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci se testiraju na koronu

Pokretanje videa...

00:43

- Dva člana stožera mlade reprezentacije, uključujući izbornika Igora Bišćana, pozitivna su na virus SARS-CoV-2 (bez simptoma), pa zbog toga aktualni izbornik neće voditi reprezentaciju tijekom predstojećeg rujanskog okupljanja. Zbog bliskog kontakta sa zaraženima, u samoizolaciju od 14 dana moraju ići i drugi članovi Bišćanovog stožera, osim Renata Pilipovića - službeno je objavio HNS.

Mladi Vatreni u Varaždinu 3. rujna igraju kvalifikacijsku utakmicu za Euro U-21 protiv Grčke, a četiri dana kasnije reprezentacija putuje na gostovanje kod Češke. Budući da su izbornik i dio stožera zaraženi korona virusom, reprezentaciju će preuzeti izbornik U-17 reprezentacije Tomislav Rukavina.

- Rukovodstvo HNS-a donijelo je odluku da će za ovu priliku reprezentaciju preuzeti izbornik U-17 reprezentacije Tomislav Rukavina i glavni instruktor HNS-a Petar Krpan - stoji u priopćenju HNS-a.

Kako saznajemo, prvi Bišćanov pomoćnik Ante Tomić nije pozitivan na korona virus. Tomić se testirao i njegov nalaz bio je negativan.

Mlada se repezentacija treba okupiti u ponedjeljak uoči nastavka kvalifikacija za Euro, gdje ne stoji najbolje: ima tek šest bodova iz četiri kola i ako ne pobijedi u obje rujanske utakmice dva vodeća sastava skupine, neće imati nikakve šanse za Euro.

Što se tiče seniorske reprezentacije, glasnogovornik Vatrenih Tomislav Pacak također je bio pozitivan na korona virus. Nema simptome, ali će predostrožnosti radi u samoizolaciju na 14 dana.

- Zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2, okupljanje A reprezentacije propustit će glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, koji poput Bišćana nema simptoma COVID-19, ali idućih 14 dana mora provesti u samoizolaciji - piše HNS.

Dobra je vijest da se testirao i stožer A reprezentacije na čelu sa Zlatkom Dalićem i svi su negativni. A svi reprezentativci svih selekcija na dolasku na okupljanje moraju donijeti potvrdu da su negativni na virus, ne stariju od 72 sata.

Korona i u Rijeci

Također, stigla je potvrda HNK Rijeka. Jedan igrač pozitivan je na korona virus i određena mu je samoizolacija.

- Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač iz HNK Rijeka pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR), nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus. Igraču je nakon pozitivnog nalaza određena samoizolacija. HNK Rijeka pravovremeno će obavijestiti javnost o svim novim događanjima - službeno je priopćenje Rijeke.

Ranije danas i NK Istra obavijestila je javnost da imaju jednog pozitivnog igrača.

-  Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač NK Istra 1961 pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus.

Odmah po primitku obavijesti igrača o mogućim simptomima, liječnička služba NK Istre je sukladno svim propisanim mjerama obavijestila nadležnu epidemiološku službu te je igrač u toku petka zaprimio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza - objavila je Istra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom