Sport

Komentari 59

Dalić: Pa ta Liga nacija samo mi je stvorila probleme! I opet ti Francuzi, a htio sam Talijane...

Dalić: Pa ta Liga nacija samo mi je stvorila probleme! I opet ti Francuzi, a htio sam Talijane...

Modrić je dobro, čuli smo se danas, nema simptome više, dodao je izbornik, a predsjednik HNS-a Kustić naglasio je: 'Ovo je dobra uvertira pred SP, da dobijemo Francusku i da odmjerimo snage s njima'

Osam puta igrali smo međusobno, nanijeli su nam bolne poraze u polufinalu SP-a 1998. godine te u finalu Mundijala prije tri godine i baš nikada ih nismo pobijedili. No, ples kuglica kao da magnetom privlači papiriće s imenima naših reprezentacija pa ćemo i sljedeće godine opet gledati velike okršaje između svjetskog prvaka i viceprvaka.

Pogledajte video: Izbornik Dalić nakon ždrijeba Lige nacija

Hrvatska je doznala protivnike u trećem izdanju Lige nacija, a to će biti Francuska, Danska i Austrija. U usporedbi sa skupinama iz prethodna dva izdanja, ovaj put smo čak i najbolje prošli. Kada stavimo na stranu 'tricolore' koje nikada nismo pobijedili, Austrija i Danska su reprezentacije s kojima ćemo se moći potući. 

Zlatko Dalić zaplakao nakon pobjede na Poljudu

Izbornik Zlatko Dalić i ostala delegacija HNS-a gledali su prijenos ždrijeba uoči premijere filma o Miroslavu Ćiri Blaževiću pa je izbornik prokomentirao našu skupinu. 

- Elitna grupa, svaki protivnik je težak, ali nije loše. Ponovno Francuzi, ne možemo ih izbjeći. Mislim da bi bio red da ih pobijedimo. Protiv Austrije i Danske može se igrati. Mislim da je to sjajna grupa i da će nam biti dobra priprema za Svjetsko prvenstvo - rekao je Zlatko Dalić pa nastavio:

-  Liga nacija će nam biti dobra, uz dobre utakmice i za nas ovaj put lakše nego što nam je bilo prve dvije godine. Imamo se pravo nadati dobrom rezultatu.

POGLEDAJTE VIDEO

SP 2018, Francuska - Hrvatska

Hrvatska je osam puta igrala protiv Francuske, ali baš nikada nije slavila. Tricolori su bili bolji šest puta, a dvaput je bio remi. No, u godini SP-a imat ćemo priliku revanširati im se za sve poraze i otići puni samopouzdanja u Katar. A onda tko zna. Možda se i tamo sretnemo. Liga nacija bit će ujedno i sjajan test za 'vatrene' da vide koliko mogu protiv najboljih reprezentacija uoči Mundijala. 

- Uvijek je Liga nacija bila važna, ali ovaj put imamo protivnika po mjeri. Što se Francuza tiče, red je da ih pobijedimo. Htio sam Talijane, ali došli su oni i red je da im se revanširamo.

Hrvatska se nije najbolje provela u prethodna dva izdanja. U prvom izdanju bili smo posljednji iza Engleske i Španjolske, a prošle godine jedva smo ostali u elitnoj skupini zbog bolje gol razlike u odnosu na Švedsku.

- Liga nacija kao izborniku mi je napravila dosta problema jer nismo bili preuspješni, očekujem sada bolje i kvalitetnije rezultate, protivnici su po mjeri.

SP 2018, Hrvatska - Engleska

Jeste li se čuli s Lukom Modrićem?

- Jesam, dobro je, nema više simptome - zaključio je Dalić.

Ždrijeb je prokomentirao i predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Izbornik kaže da je htio Italiju, ali Kustić kaže da su obojica priželjkivali upravo Francusku. 

POGLEDAJTE VIDEO

- Možemo biti zadovoljni. Ovo je dobra uvertira pred Svjetsko prvenstvo da dobijemo Francusku i da odmjerimo snage s njima. Što se tiče Austrije i Danske, mislim da će to biti dobre utakmice i zadovoljni smo ždrijebom. Kad smo razgovarali Zlatko i ja, priželjkivali smo Francusku. 

Najčitaniji članci